SiteVision-bloggen

Publicerat:

Försäkringskassan väljer SiteVision i ny webbsatsning

En skalbar och redundant lösning med högsta säkerhetsnivå var kravställningen. Försäkringskassan, en av Sveriges största myndigheter, väljer SiteVision när man gör ett omtag på den externa webbplatsen.

På Försäkringskassan pågår ett projekt om att utveckla digitalt innehåll och självbetjäningstjänster. Inom ramen för det behöver man ett användarvänligt webbpubliceringssystem som förbättrar produktivitet, leveranstider, tillgänglighetsstöd och den upplevda nöjdheten hos webbredaktörer och beställare av digitalt innehåll. Systemet ska vara lättarbetat och intuitivt och ha färdiga standardfunktioner såväl som möjligheter att anpassa till specifika behov, och i stället för att lägga stora resurser på att bygga nytt i nuvarande plattform väljer man en helt ny lösning. Efter att ha gjort gedigna användbarhetstester föll valet av CMS-leverantör på SiteVision.

I och med det kan Försäkringskassan bli mindre konsultberoende och skapa bättre möjligheter att på egen hand genomföra enklare utvecklingsinsatser och lägga till ny funktionalitet.

Den initiala projektomfattningen avser Försäkringskassans externa webbplats www.forsakringskassan.se och övriga webbplatser som Försäkringskassan ansvarar för. Man vill dock att information i systemet ska kunna presenteras i andra kanaler än webb, och på sikt kan också Försäkringskassans intranät komma att nyttja systemet. Driften kommer att ske i Försäkringskassans egna miljöer. En möjlighet är även leverans åt samverkande myndigheter då Försäkringskassan har i uppdrag av regeringen att erbjuda samordnad och säker statlig it-drift.

– Vi är hedrade att Försäkringskassan har valt SiteVision för sitt plattformsbyte. Vår produkt är en heltäckande plattform för moderna webbplatser, vilket ger Försäkringskassan möjlighet att framöver använda samma system för sin kommunikation, externt eller internt. Det blir spännande att följa deras arbete, säger Erik Stenman, Försäljningschef på SiteVision.

Har du frågor om projektet, vänligen kontakta Johan Nilsson, Marknadsansvarig på SiteVision.

Johan Nilsson
Marketing Manager
0705 690 288
johan.nilsson@sitevision.se

Försäkringskassan väljer SiteVision
Kommentarer  Prenumerera på RSS-flöde för kommentarerna
 1. Andreas
  Hej!
  Behöver man verkligen en redundant sajt?
  =)
  # 1
  tisdag, 26 mars kl. 07:55
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar


Boka en anpassad demo

Vill du att vi kontaktar dig för en demo av SiteVision? Oavsett om du är ny eller redan existerande kund, hjälper vi dig gärna.

Blogginlägget är skrivet av

 • Marketing Manager
 • 0705690288

De senaste blogginläggen