SiteVision-bloggen

Publicerat: 2019-05-16

Collectums intranät byggt i SiteVision vinner Digital Workplace Awards 2019

Från ett gammalt intranät som fungerade som en överfull anslagstavla till ett nytt som skapar samarbete över avdelningar och utgör grunden i den digitala arbetsplatsen. Under Digital Workplace Summit i Stockholm fick Collectum ta emot ännu ett pris för sitt intranät.

Collectum vann Digital Workplace Awards

Efter en mängd spännande möten och samtal var stämningen hög och lite härligt spänd när det var dags för programpunkten Digital Workplace Awards under onsdagen. Till vår stora glädje var det Collectum som kammade hem priset i kategorin Intranätet som möjliggörare för en digital mötesarena. Hanna von Knorring Hällkvist, projektledare för Collectums nya intranät, höll ett härligt tacktal – och nog borde hon ha vanan inne sedan de vann Guldhanden på SiteVisiondagarna!

Nöjdare och mer engagerade medarbetare

Sedan Collectum lanserade sitt nya intranät i juni 2018 har det använts flitigt och medarbetarna kunde snabbt komma igång med de sociala funktionerna. Med tanke på att man inte hade något sådant i det gamla intranätet visar det att man fått med sina medarbetare på förändringståget och gett dem redskap som de verkligen har nytta av. Projektet hade representanter från varje enhet på Collectum för att resultatet verkligen skulle spegla de behov som fanns i organisationen som helhet.

Söket var en annan sak som fick ett jättelyft i det nya intranätet. Under SiteVisiondagarna 2018 berättade Hanna att de var överväldigade av hur intranätet togs emot i organisationen, att de fått en plats där de kan landa och utgå ifrån och att medarbetarna var rejält engagerade.

Genom att på ett tydligt sätt ha skapat ett digitalt gränssnitt för förmedling av både såväl organisationens kultur och informationshantering har intranätet skapat bättre förutsättningar för medarbetarna att socialisera och hämta eller dela information. Med tydligt mätbara resultat har det nya intranätet skapat ökat nyttjande, nöjdhet bland medarbetare och minskad mailhantering. – Juryns motivering

Intranätet stöttar nya arbetssätt

Det var viktigt för Collectum att intranätet skulle hjälpa till att stärka teamarbete över avdelningarna – något som man verkligen har lyckats med. Det är också ett viktigt led i det arbete som pågår just nu: resan mot en digital arbetsplats. Collectum håller på att byta till ett aktivitetsbaserat kontor där intranätet ska fungera som en hub i att samla allt på ett ställe och stötta de nya arbetssätten.

”Med nya arbetssätt i kombination med bättre förutsättningar att samverka har den digitala mötesarenan som skapats också bidragit till att bryta silos och skapa ett tvärfunktionellt arbetssätt för olika användargrupper inom organisationen”. – Juryns motivering

Vinsten känns otroligt välförtjänt då Collectum fått ut enormt mycket av relativt små medel; en av förutsättningarna var att projektet skulle vara genomförbart och bestå av standardfunktionalitet som var enkel att få på plats. Samtidigt har man höjt blicken och jobbat mot den digitala arbetsplatsen i utvecklandet av intranätet. Kombinationen har visat sig riktigt lyckad, och man har nu ett intranät som stärker kulturen på Collectum och skapar engagemang hos medarbetarna.

Tack till Digital Workplace Summit för ett fantastiskt evenemang och stort grattis till Collectum!

Inlägget är skrivet av Johan Nilsson

Kommentarer  Prenumerera på RSS-flöde för kommentarerna
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar


Boka en anpassad demo

Vill du att vi kontaktar dig för en demo av SiteVision? Oavsett om du är ny eller redan existerande kund, hjälper vi dig gärna.

Blogginlägget är skrivet av

  • Marketing Manager
  • 0705690288

De senaste blogginläggen