SiteVision-bloggen

Publicerat:

SiteVision har nöjdast kunder – igen!

När undersökning- och analysföretaget Web Service Awards släpper sina årliga trendrapporter ”Hur mår Sveriges intranät?” och ”Hur mår Sveriges webbplatser?” fortsätter SiteVision att toppa listan över mest omtyckta CMS. Stort tack alla kunder för topplaceringarna!

Topplaceringar i Web Service Awards rapporter

Att år efter år få så otroligt fina resultat i Web Service Awards (WSA) rapporter för både webbplatser och intranät gör oss väldigt glada och stolta.

När WSA under förra veckan släppte trendrapporten ”Hur mår Sveriges intranät?” har vi marknadens mest nöjda kunder för elfte året i rad. 98 procent av intranätsansvariga som har SiteVision uppger att de har ett väl fungerande CMS.

Och för tionde år i rad plockar vi hem förstaplatsen i systerrapporten ”Hur mår Sveriges webbplatser?” med 96 procent nöjda kunder.

Svenska webbplatser och intranäts framtid

Förutom de finfina siffrorna är undersökningarna fylld av intressant fakta om hur webbplats- och intranätsansvariga upplever sin arbetssituation, kvaliteten på sina webbplatser och intranät samt hur de ser på utvecklingen av dem.

Låt oss ta en titt på några av utmaningarna och visionerna.

Saknar mätbara mål

84 procent av respondenterna uppger att det finns ett syfte med webbplatsen, men bara 58 procent av Sveriges webbplatser har mätbara mål. Den senare siffran har sjunkit med fyra procentenheter sedan förra året. När det kommer till intranät uppger 34 procent att deras intranät har mätbara mål och 14 procent rapporterar till ledningen hur det går att jobba mot målen.

Att ha mätbara mål är värdefullt, inte minst när det kommer till att visa på effekten av webbplatsen och intranätet. Bara 39 procent tycker nämligen att de har tillräckligt med resurser för att driva webbplatsen och 38 procent uppger att de har tillräckligt med ekonomiska resurser för att hantera innehållet på intranätet.

Stora förändringar på gång

Trots allt händer det mycket på Sveriges webbplatser och intranät just nu. 91 procent uppger att det sker stora förändringar på deras webbplatser och 52 procent berättar att de ska göra större förändringar av intranätet under 2020.

Nästan var fjärde ska göra om webbplatsen helt och 28 procent ska bygga om intranätet. Visst hoppas vi att de prioriterar de mätbara målen?

Kommentarer  Prenumerera på RSS-flöde för kommentarerna
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar