Vit logotyp Sitevision
Vit ikon för meny.
Vit logotyp Sitevision

blogg

Publicerat:

Vi har läst rapporten ”Hur mår Sveriges webbplatser” – SiteVision toppar igen!

Web Service Award har släppt sin årliga rapport ”Hur mår Sveriges webbplatser” och givetvis har vi läst den med ett brinnande intresse! Det är trots allt spännande läsning när WSA, som oberoende aktör, ställt frågor till webbansvariga runt om i landet. Vad tycker ni egentligen?

Tyck till-modulen i SiteVsision Marketplace

Sedan 2006 har Web Service Award genomfört trendundersökningen ”Hur mår Sveriges webbplatser” där syftet med rapporten är att utreda hur webbplatsansvariga upplever sin arbetssituation och kvaliteten på sina webbplatser. Vi tar givetvis rapporten på absolut största allvar då den sammanställer vad ni tycker runt om i landet. Det finns många lärdomar, för såväl oss som er, att dra av innehållet i rapporten.

Covid-19 sätter käppar i hjulen

Återkommande går det även i år utläsa att många brottas med syfte och mätbara mål kopplat till sina webbplatser. Detta samtidigt som värdet på webbplatsen ansetts öka och antalet besök visar en uppåtgående trend. Många vittnar om att Covid-19 satt käppar i hjulen för nya omtag med webben och större arbeten skjuts på framtiden. Förra årets rapport lovade stora omtag, där vi i årets sammanställning istället noterar att ett av fyra inplanerade förändringsarbeten fryst inne i pandemins skugga. Coronapandemin har förstås också påverkat innehållet på webbplatserna i stor utsträckning.

Sveriges mest omtyckta CMS och våra supporthjältar

Vi kan inte lyfta rapporten utan att också kasta ljus på att SiteVision än en gång toppar listan som det mest omtyckta CMS-verktyget. Vi bibehåller positionen som det mest uppskattade verktyget där kundnöjdheten ligger på svindlande 97%. Dessutom når vårt supportgäng toppsiffror när det kommer till hur ni som användare upplever de olika cms-plattformarnas support. Supportgängets kundnöjdhet ligger på 92%, en bra bit över konkurrenterna. Så kul!

Vidare avslöjar rapporten också en trend vi noterat över tid. Att kommunikations­avdelningar börjar ta större ansvar för webbplatsen, centraliserad kommunikation tar plats i större utsträckning. Det beror förvisso mycket på organisationernas storlek, där riktigt stora organisationer fortfarande har ansvaret desto mer utspritt, vilket i sig inte är så konstigt.

Rapporten innehåller många konkreta tips och matnyttig information! Passa därför på att hämta hem rapporten och läs den du med.

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  Vänligen verifiera att du inte är en robot

  300

  Boka en anpassad demo

  Vill du att vi kontaktar dig för en demo av SiteVision utifrån dina behov?
  Oavsett om du är ny eller redan existerande kund, hjälper vi dig gärna. Fyll i ett enkelt formulär, så kontaktar vi dig. Helt utan förbindelser.


  Förstå grunderna i SiteVision

  En personlig kontakt med kunskap om ditt område

  Svar på dina frågor

  En demo utifrån dina behov

  Du kan också alltid kontakta oss på telefon: 019-17 30 30

  De senaste blogginläggen

  Kontakta oss

  Sitevision
  Drottninggatan 18A
  702 10 Örebro

  Info: 019-17 30 30
  Support: 019-17 30 39

  Boka en demo

  Upptäck alla möjligheter med Sitevision genom en demo utifrån dina behov.

  FÖLJ OSS

  Prenumerera på Sitevisions nyhetsbrev

  Du får stenkoll på nya funktioner i Sitevision, vad som händer hos oss och en hel bunt med tips. Tanken? Att göra ditt jobb med webben smart, smidigt och skoj.

  Vit logotyp Sitevision

  Sitevision AB är ett svenskt produktföretag som fokuserar på att utveckla webbpubliceringsverktyget Sitevision.

  Vit ikon för att stänga

  Vi visar gärna

  Det bästa sättet att lära känna Sitevision är genom en demo. Vi tar gärna tid för dig och visar hur det fungerar och alla möjligheter med vår produkt.