blogg

Publicerat:

Tillgänglighet out of the box

Vad händer när flera olika CMS-leverantörer världen över slår sina kloka huvuden ihop för att ta fram smart och inbyggt tillgänglighetsstöd? Det är precis vad We4Authors-projektet kommer att utvisa.

En vit box mot rosa bakgrund

Sedan en tid tillbaka är Sitevision med i ett stort EU-projekt som handlar om att flera aktörer tillsammans ska hitta vägar fram för att bygga in, eller skapa de bästa förutsättningarna till bra tillgänglighetsstöd i våra respektive lösningar.

Webb för alla

Att vi på Sitevision länge fokuserat på tillgänglighet hoppas vi inte kommer som en överraskning. Ända sedan början har vi jobbat för att underlätta arbetet med att ta fram webb för alla. För oss är det en självklarhet att alla ska inkluderas och att alla får samma möjligheter att ta del av information. Vårt uppdrag handlar om att vi ska stötta dig som skapar innehåll på bästa tänkbara sätt.

Projektet We4Authors

Det EU-finansierade projektet går under namnet We4Authors och det är nu inne i sin avslutande period. Tillsammans med övriga partners och medlemmar har krutet lagts på tio vanligt förekommande utmaningar redaktörer och webbanvändare ställs inför. Det handlar om allt från hur användare på bästa sätt lägger till alt-texter på bilder till hur de skapar tabeller eller formulär. Tre punkter handlar om hur en cms-leverantör kan bygga in stöd för tillgänglighetskontroller av såväl sidor, webbplatser som dokument.

På flera punkter ligger Sitevision väldigt bra till. Tabelltyper för färdiga utseenden på tillgängliga tabeller, vårt utökade tillgänglighetsstöd och tillgänglighetsanpassade formulär är såna exempel. Men, vi kan givetvis bli bättre. Av de tio punkterna lägger vi fokus på delarna vi känner att det finns en förbättringspotential på och som kan hjälpa dig som användare på absolut bästa sätt.

Välkommen på digitalt event

Den 19 maj 2021 deltar vi, tillsammans med våra cluster-medlemmar, i ett event där projektet presenteras. Eventet hålls på engelska och är öppet för alla som är intresserade att lyssna. Är du nyfiken på vad projektet handlar om och vad vi kommit fram till så här långt, varför inte anmäla dig?

Läs mer och anmäl dig här.

Kommentarer  Prenumerera på RSS-flöde för kommentarerna
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar


Boka en anpassad demo

Vill du att vi kontaktar dig för en demo av SiteVision utifrån dina behov?
Oavsett om du är ny eller redan existerande kund, hjälper vi dig gärna. Fyll i ett enkelt formulär, så kontaktar vi dig. Helt utan förbindelser.


Förstå grunderna i SiteVision

En personlig kontakt med kunskap om ditt område

Svar på dina frågor

En demo utifrån dina behov

Du kan också alltid kontakta oss på telefon: 019-17 30 30

De senaste blogginläggen

Kontakta oss

Sitevision
Drottninggatan 18A
702 10 Örebro

Info: 019-17 30 30
Support: 019-17 30 39

Boka en demo

Upptäck alla möjligheter med Sitevision genom en demo utifrån dina behov.

FÖLJ OSS

Prenumerera på Sitevisions nyhetsbrev

Du får stenkoll på nya funktioner i Sitevision, vad som händer hos oss och en hel bunt med tips. Tanken? Att göra ditt jobb med webben smart, smidigt och skoj.

Vit logotyp Sitevision

Sitevision AB är ett svenskt produktföretag som fokuserar på att utveckla webbpubliceringsverktyget Sitevision.

Vi visar gärna

Det bästa sättet att lära känna Sitevision är genom en demo. Vi tar gärna tid för dig och visar hur det fungerar och alla möjligheter med vår produkt.