Vit logotyp Sitevision
Vit ikon för meny.
Vit logotyp Sitevision

blogg

Publicerat:

Intranätet under pandemin – vilken betydelse har det nu?

Många av oss har jobbat hemifrån länge nu och nya förutsättningar och utmaningar har uppstått – som ett intranät kan hantera på ett bra sätt. Intranätet har en central roll i den digitala arbetsplatsen. Och trots att det fått mindre uppmärksamhet under pandemin, har intranätet aldrig varit viktigare än nu.

Ett stapeldiagram mot grön bakgrund

Intranätets uppgift är att erbjuda dina medarbetare rätt information på ett snabbt och användarvänligt sätt – oavsett om datan kommer från intranätet eller ett externt system. Det handlar om att bjuda medarbetaren på en relevant användarupplevelse genom att samla information från verksamhetens olika "öar".

Intranätet har dessutom fått en annan och ny viktigt uppgift: Att samla alla medarbetare och göra dem till en del av ett gemensamt sammanhang. Tyvärr isolerar vi oss allt mer i våra samarbetsverktyg (typ skapar mindre kanaler i Slack) och det skapar små företag i företaget. Inte särskilt bra för varken företagskulturen eller produktiviteten.

En annan aspekt som är viktig när vi pratar om nya samarbetsverktyg är verksamhetens governance – hur hanterar din verksamhet exempelvis arkivering av information i en samarbetsgrupp? Är det okej att posta styrdokument utanför intranätet?

Fyra tips som lyfter ditt intranät

 1. Uppdaterad information
  Trender visar att många spenderar mindre tid på intranätet under pandemin. Det gör det extra viktigt att hålla informationen uppdaterad och relevant.
 2. Mobilanpassa
  Gillar du att sträcka på dig och kanske ta en promenad under dina möten? Du är inte ensam. Och det gör att vi använder intranätet i mobilen allt mer.
 3. Samla digitala verktyg
  Intranätet ska vara dina medarbetares digitala dörr till arbetsdagen. Se därför till att integrera eller länka till alla digitala arbetsverktyg på intranätet.
 4. Strategi och vision
  Nya arbetsbeteenden kräver anpassad governance. Det kanske är dags att se över strategier och visionen för intranätet?

Vill du veta mer om intranätets roll?

Det ville vi på Sitevision också. Därför bjöd vi in Kairos Future, Collectum och FOREX Bank till ett webbinarium om framtidens arbetsplats med kloka insikter och framtidsspaningar. Ta gärna del av det inspelade webbinariet: Ett företag. 300 hemmakontor.

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  Vänligen verifiera att du inte är en robot

  300

  Boka en anpassad demo

  Vill du att vi kontaktar dig för en demo av Sitevision utifrån dina behov?
  Oavsett om du är ny eller redan existerande kund, hjälper vi dig gärna. Fyll i ett enkelt formulär, så kontaktar vi dig. Helt utan förbindelser.


  Förstå grunderna i Sitevision

  En personlig kontakt med kunskap om ditt område

  Svar på dina frågor

  En demo utifrån dina behov

  Du kan också alltid kontakta oss på telefon: 019-17 30 30

  De senaste blogginläggen

  Kontakta oss

  Sitevision
  Drottninggatan 18A
  702 10 Örebro

  Info: 019-17 30 30
  Support: 019-17 30 39

  Boka en demo

  Upptäck alla möjligheter med Sitevision genom en demo utifrån dina behov.

  FÖLJ OSS

  Prenumerera på Sitevisions nyhetsbrev

  Du får stenkoll på nya funktioner i Sitevision, vad som händer hos oss och en hel bunt med tips. Tanken? Att göra ditt jobb med webben smart, smidigt och skoj.

  Vit logotyp Sitevision

  Sitevision AB är ett svenskt produktföretag som fokuserar på att utveckla webbpubliceringsverktyget Sitevision.

  Vit ikon för att stänga

  Vi visar gärna

  Det bästa sättet att lära känna Sitevision är genom en demo. Vi tar gärna tid för dig och visar hur det fungerar och alla möjligheter med vår produkt.