SiteVision-bloggen

Publicerat: 2014-11-11

SiteVision 4 är på gång – det här behöver du veta!

Under keynoten på SiteVisiondagarna kunde du som deltagare få en tjuvkik på nästa generation av SiteVision, SiteVision 4. Men vad innebär SiteVision 4 för dig som kund och vad behöver du veta? I det här blogginlägget hittar du svaret på de vanligaste frågorna!

Vad är SiteVision 4?

SiteVision 4 är en revolutionerande ny version av Sveriges mest omtyckta publiceringsverktyg, SiteVision. Tidigare versioner av SiteVision behövde en Java-plugin för redigeringsläget, men det nya gränssnittet i SiteVision 4 fungerar på alla dina enheter utan krav på plugin i webbläsaren.

Vilka är de stora nyheterna i SiteVision 4?

Ett ännu enklare och mer lättanvänt användargränssnitt är den stora nyheten. I SiteVision 4 kommer det även att finnas inbyggd A/B-testning, personalisering och en starkt förbättrad bild- och dokumenthantering. Filosofin att SiteVision ska vara enkelt gäller naturligtvis även fortsättningsvis – antingen ska du känna igen dig eller så ska det vara så intuitivt att du förstår direkt hur det fungerar. Faktum är att SiteVision 4 är ännu enklare.

​Vad kostar det att uppgradera till SiteVision 4?

Uppgraderingen är som vanligt kostnadsfri för alla våra kunder.

När kan jag uppgradera till SiteVision 4?

Eftersom SiteVision 4 är ett stort projekt kommer vi släppa funktioner i omgångar. Vår målsättning är att släppa SiteVision 4 i början av 2015. Viss funktionalitet kommer inledningsvis att kräva gränssnittet i SiteVision 3 men de viktigaste funktionerna finns med redan från början. Du kommer redan innan årsskiftet att kunna provköra SiteVision 4 via vår kundwebb. Allt eftersom arbetet sedan fortgår kommer du kunna ladda ner en version för test och därefter en version för drift.

Hur uppgraderar jag till SiteVision 4?

Uppgraderingen genomförs på samma sätt som i tidigare versioner av SiteVision. SiteVision 4 kommer finnas tillgänglig på kundwebben så snart den är släppt. Kontakta vår support om du har några frågor om uppgraderingen så hjälper vi dig. Du som använder SiteVision Cloud får automatiskt tillgång till SiteVision 4 i anslutning till att versionen släpps.

Behöver jag göra några förändringar på min webbplats i samband med uppgraderingen till SiteVision 4?

Nej, du behöver inte göra några förändringar för att din webbplats ska fungera med SiteVision 4. Däremot kommer du att få tillgång till ny, spännande funktionalitet.

​Kan jag själv bestämma när det nya gränssnittet aktiveras?

Visst kan du det! Du kan uppgradera till SiteVision 4 och använda dig av det tidigare gränssnittet tills du känner att din organisation är redo. Du som webbansvarig kan bestämma för vilka grupper det nya gränssnittet i SiteVision 4 ska aktiveras. Du kan med andra ord prova SiteVision 4 på din webbplats och gradvis föra ut det till dina redaktörer.

Jag vill prova SiteVision 4!

Vad kul att du är intresserad! Registrera ett konto via knappen nedan. Dessutom kommer du inför lanseringen att hitta uppdaterad dokumentation och korta instruktionsfilmer på vår hjälpwebb! Vårt utbildningsgäng står också redo för att hålla utbildningar för allt från redaktörer till administratörer.

Bonusklipp!

Se en video av när vår utvecklare Albin Öhrn visar SiteVision 4 för redaktörer från SiteVisiondagarna i  oktober:

Inlägget är skrivet av Petter Knutsson. Fler blogginlägg och nyheter från oss:

Vill du ha nyheter, blogginlägg och erbjudanden bekvämt levererade till din e-postadress? Prenumerera på vårt nyhetsbrev inSite! Fyll i din e‑postadress nedan:

Följ SiteVision: