SiteVision-bloggen

Publicerat:

David Hansson, Utbildningsansvarig, kommunikationsansvarig, communications manager, training manager, SiteVision Örebro

Träffa David Hansson – vår egen norrlänning

Det är dags att du får lära känna fler av våra medarbetare på SiteVision. På vår utbildningsavdelning hittar du David Hansson som bland annat kan lära dig allt om SiteVision och Arvidsjaur.

Vad gjorde du innan du kom till SiteVision?

Vägen till SiteVision har varit rätt så lång och lite krokig. Innan min anställning på SiteVision spenderade jag mycket tid runt om i Norden med att utbilda och föreläsa om digital marknadsföring med primärt fokus på e-post. En spännande tid full av intressanta möten och emellanåt fjärilar i magen då det kunde röra sig om stora föreläsningar och riktigt många åhörare.

Vad gör du på SiteVision?

Jag har en uppdelad tjänst, där jag arbetar med utbildning å ena sidan, support å den andra. Båda dessa världarna ligger egentligen oerhört nära varandra, där supportbiten gör mig till en betydligt bättre utbildare. Jag är inte en tekniker i grunden, utan rör mig inom användarspektrumet mera. Fanan jag bär högst är därför inte helt otippat användarnas, där jag skulle våga påstå att jag är en god representant för alla redaktörer och administratörer runt om i landet. En vanlig dag innefattar därför allt från kundsamtal, onlineutbildningar, utbildningar här hos oss i Örebro, eller en kurs ute på plats hos en kund. 

Vad har du för bakgrund?

Backar vi bandet till begynnelsen, så kommer jag från Arvidsjaur. Det klassiska bananskalet skjutsade in mig i reseindustrin där jag under många år arbetade med att sälja affärsresor. Med tiden skiftades fokus till att utbilda mina kollegor runtom i landet, och det var där nånstans jag insåg att jag var skapligt duktig på att översätta teknik på ett sätt så att folk förstår, och på den vägen är det.

Vad engagerar dig?

Mitt fokus är, och har alltid varit, användaren. Hur fungerar det för våra användare, finns det en röd tråd? När jag förklarar hur SiteVision fungerar vill jag känna att kursdeltagarna har hela bilden klar för sig, inte bara delar av den.

Vad tycker du är mest spännande med SiteVision?

I och med att jag själv inte är utvecklare, så tycker jag det är fantastiskt hur SiteVision gör det möjligt för praktiskt taget vem som helst att skapa och underhålla en webbplats och vara framgångsrik där, utan att knacka kod själv.

Jag tycker också det är häftigt att följa och se trenden kring hur fler och fler väljer att satsa på sociala intranät, och hur organisationer får en fungerande internkommunikation med hjälp av en produkt som mina kollegor knåpat ihop. Utifrån ett utbildningsperspektiv är det också vansinnigt roligt att vara delaktig i resan ett helt nytt gränssnitt innebär. SiteVision 4 tar mig ut och låter mig möta en mängd människor och det gör att mina arbetsdagar emellanåt går riktigt, riktigt fort.

Din favoritwebbplats?

Jag lägger oroväckande mycket tid på att beta mig igenom olika tv-serier. Det är nåt med formatet som gör att det passar mig ypperligt. Dels får jag lära känna karaktärerna ordentligt, dels kan historien broderas ut och utvecklas till nåt som verkligen sätter sig i själen.

Bäst just nu? Svårt att säga, jag har många favoriter. Just nu snurrar Homeland på nytt hemmavid, då min fru inte sett serien ännu. Och den tåls absolut att ses en andra gång. 

www.sidereel.com är en site som jag gillar, men som säkerligen inte är den bästa i sitt slag. Likväl en webbplats jag varit trogen i många år som låter mig hitta nya, bevaka gamla och spåra diverse tv-serier.

Vill du också jobba på SiteVision? Se våra lediga tjänster här

Kommentarer  Prenumerera på RSS-flöde för kommentarerna
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar