SiteVision-bloggen

Publicerat:

Från brandstationen till SiteVision

Vi har ju tidigare skrivit om att vi samlar på "Erikar". Nu har vi även börjat samla på "Danielar". Vi välkomnar Daniel Rehnberg till SiteVision!

För oss på SiteVision är Daniel ett känt ansikte sedan knappt ett år tillbaka, men det är först nu vi fått äran att ha honom som anställd och kollega. Under det senaste året har Daniel varvat sin karriär som brandman med parallella studier, projektarbete och examensarbete på SiteVision.

Redan på dagis (jo, det hette så på 80-talet) visste Daniel att han ville bli brandman. Hans dröm gick i uppfyllelse 2009 när han började arbeta på Nerikes Brandkår. Men hur svängde intresset från att släcka bränder till att jobba som utvecklare på SiteVision? 

- Jag har alltid varit intresserad av datorer och teknik. När jag fick möjlighet att plugga, och schemat på brandkåren tillät det, så körde jag på det. Då hade jag egentligen ingen tanke på att byta bana, utan det var mest roligt. Men nu sitter jag här som anställd på SiteVision. Det var den karriär som kändes mest utvecklande i det långa loppet, säger Daniel.

Programmering var tidigare Daniels stora fritidsintresse och han tror att det kan bli lite av en intressekonflikt nu när han ska arbeta med det på heltid. Men Daniel har fler strängar på sin lyra och både motorcyklar och träning är något han gärna ägnar sig åt.

Programvaruteknik och integration mot SharePoint

De senaste tre åren har Daniel pluggat Programvaruteknik på distans i Östersund. Utbildningen var fokuserad på att skriva kod och erbjöd många olika programmeringsspråk, däribland Java som SiteVision baseras på.

Under SiteVisiondagarna 2016 lanserades SiteVision 4.2 med möjligheten till integration mellan SiteVision och SharePoint/Office 365. Det är delar som bygger på Daniels examensarbete och där fick han jobba med både backend- och frontendutveckling.

- I projektet med SharePoint har jag arbetat med hela spannet av utveckling, men jag föredrar backendarbete. Det är mer intressant för mig med algoritmer och jag gillar matematik, samband och logik. Det grafiska är något som andra är bättre på att lösa, säger Daniel.

 

¹ Front-end är ett begrepp som används för att beskriva användargränssnittsorienterad utveckling.
² Back-end innebär utveckling på servernivå.


Vill du också jobba på SiteVision?

Kommentarer  Prenumerera på RSS-flöde för kommentarerna
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar


Boka en anpassad demo

Vill du att vi kontaktar dig för en demo av SiteVision? Oavsett om du är ny eller redan existerande kund, hjälper vi dig gärna.

Blogginlägget är skrivet av

  • Supportsamordnare
  • 070-7207524
  • twitter.com/msomiem

De senaste blogginläggen