SiteVision-bloggen

Publicerat:

SiteVision har nöjdast kunder med hela 93 procent enligt Web Service Award

Rätt publiceringssystem lägger grunden för framgångsrika webbplatser. Enligt den omfattande rapporten "Hur mår Sveriges webbplatser? Trendundersökning 2017" har SiteVision nöjdast kunder på marknaden.

Bakom framgångsrika webbplatser står förutom rätt webbpubliceringsverktyg, ett team duktiga redaktörer, en engagerad ledning och en organisation som förstår nyttan med företagets eller myndighetens digitala närvaro.

Hur Sveriges webbplatser mår och presterar är något som undersöknings- och analysföretaget Web Service Award varje år analyserar och presenterar i den omfattande rapporten Hur mår Sveriges webbplatser? Trendundersökning 2017.

I fokus är att ta reda på vad de faktiska besökarna tycker och tänker om organisationernas webbplatser. Utöver det undersöker WSA vad företag och organisationer använder för webbpubliceringsverktyg och hur de upplever att deras system fungerar.

SiteVision har nöjdast kunder

När WSA bryter ner resultaten på de marknadsledande publiceringsverktygen så visar det att de stora leverantörerna har en mycket högre andel nöjda användare/kunder än snittet som ligger på 69%.

Nöjdast av alla är de som använder SiteVision med hela 93%, något vi såklart är väldigt stolta och tacksamma för. Efter SiteVision kommer Wordpress med 81%, Drupal med 76% och EPiServer med 72% gällande kundnöjdhet enligt WSA:s oberoende undersökning.

I gruppen som har egentillverkade verktyg är det enligt samma undersökning bara 41% som tycker att man har ett bra verktyg. Detta tydliggör en av fördelarna med att välja ett av de etablerade systemen som erbjuds på marknaden.

Med rätt webbpubliceringsprogram blir användar­upplevelsen bättre

För att kunna skapa rätt användarupplevelse behöver arbetet underlättas för webbredaktörerna. De har inte tid att kämpa mot dåligt fungerande och omoderna publiceringssystem. I stället behöver de lägga fokus på att skapa värde för webbens besökare. Att arbeta i ett välfungerande publiceringsverktyg (CMS *) är en grundförutsättning för att kunna leverera rätt upplevelse till webbplatsens besökare. Oavsett om det handlar om en kommuns förmåga att ge medborgarservice eller ett företags möjlighet att marknadsföra sitt erbjudande.

*CMS står för Content Management System och används ofta som förkortning för webbpubliceringsverktyg

Kommentarer  Prenumerera på RSS-flöde för kommentarerna
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar