SiteVision-bloggen

Publicerat:

Intranätet blir din digitala arbetsplats

Intranätet - din digitala arbetsplats

Allt fler vill ha möjligheten att arbeta säkert och smidigt hemifrån eller på resande fot. Med dagens intranät blir det möjligt att arbeta på distans i och med att dokument och projekt delas digitalt.

Det här är den tredje och avslutande delen i vår bloggserie om intranät och hur du och ditt företag ökar produktiviteten med en digital arbetsplats.

Möjligheter att arbeta på distans

Allt fler vill ha möjligheten att arbeta hemifrån, andra reser mycket i jobbet. Ett smart intranät erbjuder delad dokumenthantering och underlättar för jobb på distans. Medarbetare behöver inte befinna sig på samma ställe, inte ens ha samma landskod, för att samarbeta i olika projekt. I stället sker ett utbyte av information och delning av dokument på företagets gemensamma intranät. Då blir intranätet dessutom en plats att umgås och samarbeta på, i stället för att sitta i långa telefonsamtal och bygga på en redan överfull mejlkorg. När det är enkelt för medarbetarna att mötas digitalt kan produktiviteten öka på företaget – samtal och dokumentdelning går snabbt och smidigt.

Ett intranät som möjliggör arbete på distans gör det också lättare för medarbetarna att hålla en balans mellan jobb och privatliv. Att arbeta hemifrån är mer familjevänligt och passar bra för bland annat småbarnsföräldrar. Genom att arbeta på distans har de möjlighet att hämta barnen tidigare på förskolan och vara flexibla i sina arbetstider. Många medarbetare upplever att flexibla arbetstider är mycket positivt då de själva lägger upp sin arbetsdag. De får då chansen att ta en joggingtur på lunchen eller ta en paus för att samla ny energi. Arbete på distans kan därför också öka arbetsmoralen och minska sjukfrånvaron vilket är en stor vinst för företaget.

Personalisering ökar säkerheten

Samtidigt finns det många som känner osäkerhet kring vilken information som är säker att lagra på ett intranät. Ett intranät är dock säkrare än många andra lösningar, eftersom företaget har kontroll över miljön, till skillnad mot när medarbetare använder andra lösningar som företaget inte har insyn till, som till exempel är fallet med Dropbox eller andra molnlösningar för att lagra information.

Genom att välja i inställningarna att alla inte har tillgång till allt material ökar också säkerheten. En modern intranätplattform ska erbjuda kraftfulla verktyg för behörighetsstyrning. Personalisering är därför viktigt att tänka på. Det gör att bara de som berörs av en viss information har tillgång till det. Resultatet blir att säkerheten upprätthålls och affärskritisk information skyddas.

Dagens intranät är anpassade för att möta de nya digitala behoven och en modern livsstil. I dag kan du arbeta hemifrån samtidigt som du har tillgång till snabb, säker och delad dokumenthantering.

Det här var den sista delen i vår bloggserie om hur ett intranät kan öka produktiviteten på ditt företag. Del ett: Intranätet - så mycket mer än en anslagstavla och del två: Rätt intranät boostar samarbetet internt.

Kommentarer  Prenumerera på RSS-flöde för kommentarerna
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar