SiteVision-bloggen

Publicerat:

SiteVisiondagarna fyller 10 år

SiteVisiondagarna 10 år

För tionde gången slår vi upp portarna till SiteVisiondagarna. Inget hade varit möjligt utan våra kunder och samarbetspartners. Därför vill vi lyfta fram några av dem som har varit med oss länge.

Att säga att vi har världens bästa kunder är ingen underdrift. Vi har hela tiden kontakt med människor som älskar att utveckla webben och sådant smittar av sig. Ta till exempel Ann-Louise Svensson, webbansvarig på Mölndals stad, som kallar sig för @webmorsan i sociala medier.

– Mölndals stads webb är min lilla webbfamilj. Det är jätteroligt att driva och förvalta webbprojekt. En hållbar webb utvecklas under tiden, lite som barn som växer upp och sedan står på egna ben, säger Ann-Louise Svensson.

Tidigare i år lanserade Mölndals stad sin nya webb med tillhörande temawebbar och 2015 implementerades det sociala intranätet. Intranätet har gjort otroligt gott inom organisationen och på Mölndals stad går utvecklingen hela tiden framåt.

Få ut det mesta av funktionaliteten

Kunskapsskolan är en annan aktör som länge använt sig av SiteVision. Där är webben ett komplement i dialogen mellan lärare och elever. Martin Ahlqvist, systemutvecklare på Kunskapsskolan, är på ständig jakt efter den bästa funktionaliteten:

– Elementen i SiteVision löste ett konkret problem och var en enkel implementering som hjälper oss att distribuera samma typ av funktionalitet till olika sajter. Det är viktigt för oss att det finns en lätthet i att gå från idé till implementerad produkt som underlättar för våra användare.

För att verkligen få ut så mycket som möjligt av verktygets olika funktioner kan man göra som Veronica Liljeroth, webbansvarig på Högskolan i Gävle. En månad efter SiteVisiondagarna går hon, tillsammans med sitt nätverk i Gävle-trakten, igenom programmet. Den som har testat ny funktionalitet delar med sig av sina erfarenheter och på så sätt bygger de alla upp en gedigen kunskapsbank kring verktyget.

– Det som diskuteras på SiteVisiondagarna har man nytta av ända fram till nästa års event. Det hjälper oss på Högskolan i Gävle att erbjuda våra webbanvändare anpassad information, oavsett om den riktar sig till lärare eller till studenter, säger Veronica Liljeroth.

Bästa tipsen för en bra webbplats:

  • ”Arbeta prestigelöst tillsammans med ditt team, då kommer de bästa resultaten” – Ann-Louise Svensson, Mölndals stad
  • ”Håll ögon och öron öppna för ny funktionalitet som kan hjälpa dina användare till en bättre upplevelse” – Martin Ahlqvist, Kunskapsskolan
  • ”Låt användaren stå i centrum och leverera anpassad information”
    – Veronica Liljeroth, Högskolan i Gävle

Vi ses på SiteVisiondagarna!

Kommentarer  Prenumerera på RSS-flöde för kommentarerna
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar