SiteVision-bloggen

Publicerat:

Därför behöver ditt företag byta ut ert gamla CMS

10 anledningar till att byta CMS!

Börjar du märka att ert CMS tar allt längre tid på sig? Hinner du bocka av en hel hög med arbetsuppgifter under tiden som CMS:et laddar? Då kan det vara dags att byta ut ert CMS-verktyg.

Som alla tekniska system har även webb­publiceringsverktyget ett bäst före-datum. Att ha en version med många år på nacken är ingen bra idé – det påverkar företaget mer än ni kan ana. Vi ger dig tio anledningar till varför det är en god idé att byta till ett nytt och modernt CMS.

1. Bättre användarvänlighet

Ett webbpubliceringssystem som är svårt att använda gör dina arbetsdagar lite jobbigare. Att skapa en ny sida och placera ut bilder i ett CMS med låg användarvänlighet blir som att arbeta i motvind – kämpigt, det kräver tålamod och du får väldigt lite gjort. En nyare version är snabbare och mer anpassad efter dig som användare.

2. Större utvecklingspotential

Funktioner som är självklara i nyare CMS kräver ofta utveckling och anpassning i äldre versioner. Utveckling kräver ofta stora resurser, vilket kostar företaget pengar. Det finns inte heller samma potential till utveckling eftersom de äldre versionerna redan ligger flera steg efter och troligtvis saknar många av de funktioner som finns i nyare och modernare versioner. Däribland viktiga funktioner som stöd för delning av material.

3. Ett modernt system är lättare att lära ut

Det ska vara lätt att lära upp en ny användare. I ett äldre Content Management System är det ofta tvärtom. Gamla gränssnitt är i regel komplexa och det tar lång tid för en ny medarbetare att sätta sig in i systemet. Det kostar företaget pengar.

4. Uppdatera för att systemet ska fungera korrekt

För att CMS-verktyget ska fungera korrekt behövs underhåll och uppdatering. Annars tappar systemet snabbt i effektivitet och så även ditt arbete i CMS:et.

5. Ett äldre CMS kan skada SEO-resultaten

När det var längesen CMS:et uppdaterades kan SEO-resultaten påverkas negativt. Ett äldre system är inte lika kompatibelt med dagens webbläsare som en nyare version av ett CMS är och möjligheterna att arbeta med SEO är ofta begränsade i äldre CMS eller äldre versioner av ett publiceringsverktyg.

6. Ett modernt CMS kan enkelt uppgraderas till nästa version

Det här är viktigt för alla organisationer eftersom många CMS innebär stora projekt när man ska gå till en ny version, något som kostar organisationen mycket pengar. Ett modernt CMS som är enkelt att uppgradera minskar således kostnaderna på längre sikt.

7. Arbetstakten kommer att höjas

När varje ändring du gör i dag tar tre gånger så lång tid mot vad det gjorde när det var nytt vet du att något är fel. Du är beroende av att systemet fungerar som det ska och ett långsamt system drar ner på arbetstakten.

8. Stöd för mobilanpassade sidor

Äldre CMS har inget stöd för mobil­anpassade sidor. En webb som inte stöder mobilanvändare upplevs ålderdomlig och gör att användarnas upplevelse av webbplatsen blir lidande i brist på användarvänlighet. Med ett modernt och enkelt CMS kan du höja UX, användarupplevelsen.

9. Ett äldre CMS är en säkerhetsrisk

Uppdateras inte publiceringsverktyget regelbundet blir det snabbt en säkerhetsrisk. Exempelvis tar sig hackare tar sig lättare in i äldre versioner av CMS.

10. Den digitala miljön förändras

Den digitala miljön är i ständig förändring, så även användaren. Ni behöver ett modernt och effektivt CMS för att hänga med i förändringssvängarna. Att välja ett nytt CMS är inte enkelt, det kräver mycket fundering och diskussion. Ett byte ska vara ett genomtänkt beslut för att skapa bäst förutsättningar för ert företag. Men, ett byte är i många fall nödvändigt och kan skapa en mycket effektivare arbetsprocess.

Är du nyfiken på hur CMS:et SiteVision kan hjälpa dig att arbeta mer strategiskt med
din webbplats? Kontakta oss gärna för en personlig demo.

Kommentarer  Prenumerera på RSS-flöde för kommentarerna
  1. Datarooms
    Denna artikel var mycket intressant. Jag gillar det väldigt mycket. Det är verkligen användbar information.

    <a href="https://sv.datarooms.org/">Datarooms</a>
    # 1
    fredag, 4 maj kl. 09:15
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar