SiteVision-bloggen

Publicerat:

7 anledningar till att ha samma CMS för webb och intranät

Logiskt att ha samma plattform på intranät och webb

Känner du att arbetet med webbplatsen och intranätet kunde vara smidigare? Med ett och samma system är det lättare att göra rätt och få ut mesta möjliga av verktyget. Här kommer sju konkreta anledningar till att jobba i en och samma plattform.

Som webbredaktör har man många bollar i luften. En webbplats måste uppdateras och underhållas och ett intranät ska hållas aktuellt och användbart, men att hoppa mellan olika plattformar stjäl både tid och energi och gör arbetsuppgifterna krångligare än de behöver vara. Därför ska man ha webb och intranät i samma plattform.

  1. Användarvänligheten ökar. Administratörer, redaktörer och övriga medarbetare behöver bara lära sig ett system, vilket gör deras vardag lättare. Med ett system i stället för två blir det också enklare att vidareutbilda i verktyget.

  2. Billigare med ett system. Driftkostnaderna blir mer fördelaktiga genom att bara ha ett system i stället för två då medarbetare kan arbeta mer effektivt.

  3. Support från samma håll. Med en enda kontaktpunkt är det enklare med supportfrågor vare sig det gäller din hemsida eller ditt intranät.
  4. Strategiska synergier. Du får en kraftfullare drift och hosting när publiceringsverktyg och intranät kommer från samma plattform.
  5. Högre kompetens. Ett enda system gör att medarbetarna lägger mer tid på systemet, vilket leder till en högre kompetens och expertis kring plattformen jämfört med att jobba i två olika.
  6. Enkelt för nya användare. Det är såklart enklare att introducera nya användare om det gäller bara ett system och inte två. Det gör också att de snabbare kommer in i arbetet, vilket är bra för både organisationen och medarbetaren och att ha enkla och smidiga system kan hjälpa till att locka nya medarbetare.
  7. Lättare att hitta information. Medarbetare använder sig av både den externa hemsidan och intranätet för att söka information. Om de båda är uppbyggda på samma sätt är det lättare för dem att snabbt hitta det de söker.

Det finns många likheter mellan en webbplats och ett intranät och därför är det också logiskt att ha samma plattform för de båda. Genom att minska systemfloran och använda samma plattform kan arbetet bli mycket enklare för alla inblandade.

Har du ett modernt publiceringssystem som bygger på moduler kan du enkelt bygga en hemsida för företaget eller organisationen och skapa ett socialt intranät som blir basen i din digitala arbetsplats. Webbdesign behöver inte vara svårt.

Lycka till!

Är du nyfiken på hur CMS:et SiteVision kan hjälpa dig att arbeta mer strategiskt och effektivt med din webbplats? Kontakta oss gärna för en personlig demo.

Kommentarer  Prenumerera på RSS-flöde för kommentarerna
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar