Blogg

Intranätet – så mycket mer än en anslagstavla

De flesta större företag har det, men det är inte alla som använder det. Vi talar om intranätet. En plattform som kan ta internt samarbete till nya höjder om det är utformat och används på rätt sätt.

Ikon för anslagstavla.

En viktig investering för företaget

Intranätet är en investering som både företaget och medarbetarna vinner på, så länge det är anpassat och är lätt att använda. Ett bra intranät bäddar för ett effektivt arbetssätt, både för gruppen och enskilda individer.

När alla nyheter och dokument är samlade och strukturerade på ett ställe går det snabbt att skapa sig en tydlig överblick. Då går mindre tid åt till att leta igenom mejlen och det blir mer tid över till att sköta de dagliga arbetsuppgifterna.

Struktur och personalisering

Det gäller att ha en tydlig struktur och tanke bakom intranätet. För vissa är den digitala arbetsplatsen en plats som skapar förvirring och uppgivenhet när inget går att hitta. För andra är det en plats de aldrig besöker och då når inte inlägg och nyheter de medarbetare som behöver se dem.

Intranäten kan också vara överfyllda med information och ha en rörig struktur. Ett kaosartat intranät uppmuntrar inte till användning, det skrämmer snarare iväg användaren. I dagens informationssamhälle förväntar vi oss att finna svaret på våra frågor – och det snabbt.

Samtidigt vill vi inte se information som inte är relevant för oss. Genom att personalisera intranätet ser personalen endast den information som den berörs av. Det minskar informationsflödet drastiskt. Medarbetarna blir inte överösta med meddelanden och dokument som de inte har någon nytta av.

Uppmuntrar till samarbete

Ett riktigt bra intranät kan uppmuntra till samarbete mellan kollegor och kan till och med effektivisera det dagliga arbetet. Genom att samla all kommunikation på ett och samma ställe tvingas inte personalen att hoppa mellan olika plattformar som har olika ändamål. I dag används kanske en plattform för att samla olika projekt. En annan för att dela viktig information. Allt detta plus mejlen och en internchatt för att prata om allt från dagens lunchplaner till att planera ett möte eller leverera förslag till kunder. Det går att undvika hoppandet och i stället ha en trygg bas.

Företag tjänar därför mycket på att uppdatera sitt intranät. Det är möjligt att skapa en plattform som passar företagets behov och medarbetare. Ett intranät kan vara så mycket mer en bara en anslagstavla. Intranätet har möjligheten att bli en digital arbetsplats, ett nav i företagets verksamhet.

Taggar

Dela

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  300

  CMS för intranät

  Öka engagemanget och stärk arbetsplatskulturen
  med ett socialt intranät.

  Snabbt i gång med startklara mallar

  Samla styrkorna – integrera andra system

  Säker och svensk molntjänst

  Alltid nära i mobilappen

  Användarvänligt och webbaserat gränssnitt

  CMS för webbplatser

  Skapa engagaerande webbplatser med den digitala
  upplevelsen i fokus från start till mål.

  Personalisera mera

  Webbanalys direkt i gränssnittet

  Enkelt att bygga tillgängligt

  Säker och svensk molntjänst

  Användarvänligt och webbaserat gränssnitt

  Sveriges mest enkla och omtyckta CMS

  Boka demo och upptäck alla möjligheter

  Under en demo får du se exempel på vad du kan göra i Sitevision – och hur enkelt det är att skapa innehåll. Prova på produkten, få svar på dina frågor och upptäck en värld av möjligheter.

  Följ (med) oss

  PRENUMERERA PÅ VÅRT Nyhetsbrev