Blogg

Cloud Act och Schrems II?
Skippa alla bekymmer med helsvenska molntjänsten Sitevision Cloud

Sitevision Cloud är en helsvensk molntjänst med hög funktionalitet, driftsäkerhet och teknisk säkerhet. Molntjänsten är bland annat anpassad efter de lagar som finns för att undvika den problematik som följer med Cloud Act och Schrems II för offentlig sektor.

En helsvensk molntjänst

Sitevisions molntjänst Sitevision Cloud levereras från olika datacenter i Sverige – och all data lagras i Sverige. Hårdvaran ägs och hanteras av Sitevision AB. Tjänsten Sitevision Cloud och tillhörande kringutrustning hanteras uteslutande av Sitevisions egen personal.

All utveckling av molntjänsten sker med utgångspunkt från lagenliga krav för att över tid erbjuda en molntjänst som möter nya rättsliga förutsättningar.

Fördelarna med en svensk molntjänst

Väljer du en svensk molntjänst som endast lagrar data på servrar i Sverige kan du vara säker på att informationen som hanteras går under svensk lagstiftning. Mer aktuellt än någonsin med tanke på lagstiftningen Cloud Act och Schrems II-domen.

Det här innebär Cloud Act och Schrems II-domen

Cloud Act

Lagstiftningen Cloud Act (2018) ger amerikanska myndigheter rätt att begära ut data från amerikanska molntjänstleverantörer – oavsett i vilket land data är lagrad. Så länge ett amerikanskt företag äger tjänsten och servrarna spelar det ingen roll att kunder och deras data befinner sig i exempelvis Sverige. För dem går Cloud Act före både våra nationella och europeiska lagstiftningar.

Schrems II-domen

Under 2020 kom EU-domstolens dom i Schrems II-målet. Det handlade i stora drag om, om det skulle vara tillåtet för Facebook Irland att föra över personuppgifter om europeiska medborgare till Facebook USA. Tidigare har aktörer inom EU kunnat föra över personuppgifter till USA om det amerikanska företaget varit ansluten till Privacy Shield. Domen innebär dock att ramverket Privacy Shield förklaras ogiltigt eftersom det strider mot bland annat GDPR.

Fler än 100 av Sveriges kommuner har redan valt Sitevision Cloud

Redan idag har fler än 100 kommuner, flera stora myndigheter, kommunala och statliga bolag valt att lägga driften av deras webbplatser och intranät i Sitevision Cloud. Enkelt – och väldigt tryggt. Det här är några av dem.

Taggar

Dela

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  300

  CMS för intranät

  Öka engagemanget och stärk arbetsplatskulturen
  med ett socialt intranät.

  Snabbt i gång med startklara mallar

  Samla styrkorna – integrera andra system

  Säker och svensk molntjänst

  Alltid nära i mobilappen

  Användarvänligt och webbaserat gränssnitt

  CMS för webbplatser

  Skapa engagaerande webbplatser med den digitala
  upplevelsen i fokus från start till mål.

  Personalisera mera

  Webbanalys direkt i gränssnittet

  Enkelt att bygga tillgängligt

  Säker och svensk molntjänst

  Användarvänligt och webbaserat gränssnitt

  Sveriges mest enkla och omtyckta CMS

  Boka demo och upptäck alla möjligheter

  Under en demo får du se exempel på vad du kan göra i Sitevision – och hur enkelt det är att skapa innehåll. Prova på produkten, få svar på dina frågor och upptäck en värld av möjligheter.

  Följ (med) oss

  PRENUMERERA PÅ VÅRT Nyhetsbrev