Blogg

Samarbete ger idéer runt tillgänglighet

Under en tid har vi på Sitevision teamat upp med Funka och andra cms-aktörer ute i världen för att utreda frågan ifall det går bygga in tillgänlighetsstöd i olika webbpubliceringsverktyg. Projektet går nu mot sin slutfas och det finns många idéer!

we4authors

Projektet har handlat om vad som sker när olika aktörer går ihop och utreder frågan hur tillgänglighet kan byggas in i de olika plattformarna som finns där ute. Hur en CMS-leverantör kan stötta de som skapar innehåll på webbar så att innehållet blir tillgängligt.

Vi har ett resultat?

Tidigt gjordes en prioritering där vi inom projektet enades om tio olika fokusområden. Dessa har handlat om allt från tillgängliga tabeller till förbättrad tillgänglighetskontroll i verktygen. Då plattformarna skiljer sig åt, om än strävar mot samma mål, så är tanken med projektet att skapa en idégrund för utveckling. Hur andra aktörer där ute kan göra för att uppnå tillgänglighet i sina respektive lösningar. Som partner har vi fått dela med oss av våra erfarenheter och vårt kunnande, samtidigt som vi fått lära oss av andra på många andra plan.

Funktionerna vi fokuserat på

Detta handlar således inte specifikt om funktioner vi i Sitevision byggt in, då många redan finns. Snarare har det handlat om att vi tillsammans försökt hitta en möjlig väg för cms-leverantörer i stort att bättra på sina miljöer. Givetvis finns ambitioner även hos oss att väva in kunskaper vi tar med oss från projektet, in i vår plattform, då bra alltid kan bli bättre!

Funka har tagit fram presentationer av de funktionerna vi kikat på, och även satt samman presentationsfilmer. Att alla behöver lägga mer krut på tillgänglighet står bortom allt tvivel, och nu kan det kanske vara enklare att göra just det.

Se Funkas presentation av funktionerna

Taggar

Dela

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  300

  Sveriges mest enkla och omtyckta CMS

  Boka demo och upptäck alla möjligheter

  Under en demo får du se exempel på vad du kan göra i Sitevision – och hur enkelt det är att skapa innehåll. Prova på produkten, få svar på dina frågor och upptäck en värld av möjligheter.

  Följ (med) oss

  PRENUMERERA PÅ VÅRT Nyhetsbrev