Blogg

Piloter och kudos skapar engagemang

När SBAB lanserade det nya intranätet Helikoptern hade de från start en plan för att skapa gemenskap och öka engagemanget. En plan som bland annat består av kudos och en särskilt typ av piloter …

Johan snackar engagemang

SBAB har hundratals medarbetare och intranätet är en viktig kanal för den interna kommunikationen. I samband med att det nya intranätet lanserades fick Sitevisions Digital Workplace Advisor Johan Nilsson en genomgång av det – och fastnade speciellt för två funktioner.

Sprider kärlek med kudos

SBABs medarbetare uppmuntras till att ”sprida lite kärlek” på intranätet. De kan nämligen ge – och visa! – varandra uppskattning genom att fylla i ett formulär som blir till ett kudoskort.

På kudoskortet visas ett foto på personen som får kudos tillsammans med en motivering och avsändaren. Kudoskortet visas bland annat på intranätets startsida och har blivit en uppskattad och ofta använd funktion. Verkligen en boost och något härligt att mötas av när kollegorna loggar in på intranätet. Kul – och kanske något för fler att ta efter?

Exempel från SBABs intranät

Piloter skapar igenkänning

Att jobba med systemambassadörer är inget nytt men ändå något som kan vara svårt att upprätthålla på lång sikt. SBABs intranät Helikoptern har ett gäng ambassadörer på varje avdelning inom organisationen – och de kallas för helikopterpiloter.

För att hålla i gång arbetet på sikt träffas piloterna regelbundet för att diskutera innehåll, struktur och funktionalitet som ska hålla intranätet relevant och möta upp medarbetarnas behov.

Piloterna har mötts av många glada miner och pepp – och de har också bidragit till att skapa igenkänning för fler på intranätet.

Hur gör du?

Heja SBAB för att ni använder enkla och smarta lösningar som bidrar till stora och komplexa frågor. Hur gör du i din organisation för att hålla engagemanget uppe på intranätet? Kommentera gärna!

Taggar

Dela

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  300

  Sveriges mest enkla och omtyckta CMS

  Boka demo och upptäck alla möjligheter

  Under en demo får du se exempel på vad du kan göra i Sitevision – och hur enkelt det är att skapa innehåll. Prova på produkten, få svar på dina frågor och upptäck en värld av möjligheter.

  Följ (med) oss

  PRENUMERERA PÅ VÅRT Nyhetsbrev