Blogg

Digital employee experience – vad är det?

Nu börjar begreppet digital employee experience (DEX) ta rejäl fart på den svenska marknaden. IT-konsulter, produkthus och strateger upptäcker möjligheterna med DEX – men vad handlar det om, egentligen?

Digital employee experience, jobbar hemifrån vid matbordet. Har en laptop på bordet.

Svaret på vad det handlar om kan skifta beroende på vem du frågar – men låt mig göra ett försök att sätta fingret på vad det är.

Pandemi och digital arbetsplats

2016 var begreppet ”digital arbetsplats” en het snackis och många organisationer hängde snabbt på. Och så kom pandemin och den digitala arbetsplatsen fick verkligen fotfäste. Då hamnade fokus på att skapa förutsättningar så att alla i teamet skulle kunna vara produktiva. När fokuset så tydligt låg på produktivitet följde sviter som digital stress, minskat välmående på hemmakontoret och friktion i det digitala samarbetet som ett brev på posten (eller ja, ett mejl i inkorgen).

Digital employee experience – medarbetarens perspektiv

Digital employee experience handlar om individens perspektiv i den moderna organisationen. Hur kan hen balansera produktivitet och välmående i sin vardag?

En sak är säker: Hybridarbete är det nya normala. Forskningsföretaget Forrester rapporterar (i The Anywhere-Work Guide For Tech Pros 2022) att 66 procent av företagsledarna planerar för en hybridarbetsplats eller en helt på distans. Det betyder att medarbetare måste förlita sig på teknik och samarbetsmodeller som i sin tur måste vara kopplade till företagets kultur och övergripande mål – och det är här digital employee experience blir viktigt för att lyckas.

Digital employee experience handlar om hur medarbetaren reser mellan information och olika digitala verktyg under sin arbetsdag. Begreppet är alltså inte ett verktyg eller en strategi utan snarare ett synsätt från medarbetarnas perspektiv om hur din organisations digitala ekosystem funkar. Och hur det påverkar dem i det dagliga arbetet.

Digital Employee Experience med Sitevision

Med Sitevision kan du skapa en stark digital employee experice genom att samla information och digitala verktyg på en plattform – och skapa en samlad användarupplevelse. Läs gärna mer om intranät i Sitevision.

Taggar

Dela

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  300

  CMS för intranät

  Öka engagemanget och stärk arbetsplatskulturen
  med ett socialt intranät.

  Snabbt i gång med startklara mallar

  Samla styrkorna – integrera andra system

  Säker och svensk molntjänst

  Alltid nära i mobilappen

  Användarvänligt och webbaserat gränssnitt

  CMS för webbplatser

  Skapa engagaerande webbplatser med den digitala
  upplevelsen i fokus från start till mål.

  Personalisera mera

  Webbanalys direkt i gränssnittet

  Enkelt att bygga tillgängligt

  Säker och svensk molntjänst

  Användarvänligt och webbaserat gränssnitt

  Sveriges mest enkla och omtyckta CMS

  Boka demo och upptäck alla möjligheter

  Under en demo får du se exempel på vad du kan göra i Sitevision – och hur enkelt det är att skapa innehåll. Prova på produkten, få svar på dina frågor och upptäck en värld av möjligheter.

  Följ (med) oss

  PRENUMERERA PÅ VÅRT Nyhetsbrev