Case

Intranät på världens hav med Soya Group

Soya Group erbjuder sina medarbetare ett toppmodernt intranät på världens alla hav, helt utan internet.

Inom privatägda koncernen Soya Group i Stockholm finns bolaget Wallenius Marine, som är verksamt inom sjöfart och har hundratals sjöanställda. När koncernens webbgrupp skulle ta fram ett nytt intranät till hela koncernen ställdes man inför komplexiteten att nå medarbetare mitt ute på Stilla Havet, utan internet, på samma smidiga sätt som 200 kontorsanställda.

Intranät utan internet

Lösningen blev ett intranät där vyer, webbarkivering och egna WebAPI:er skapar en version av Intranätet för fartygen som varje natt skickas ut med satellit.

Fartygen går i världsomspännande trafik, och kan vara utan bra internetuppkoppling under långa tider. Utmaningen var blev att få till en lösning så fartygen får ett uppdaterat intranät med relevant information, utan att det skickas onödig data som tar plats i överföringen.

Nästa steg i Soya Groups arbetet blir att ytterligare anpassa vyerna för de olika målgrupperna, samt att utveckla delarna för bokning av träning och semesterlägenheter.

Taggar

Dela

Sveriges mest enkla och omtyckta CMS

Boka demo och upptäck alla möjligheter

Under en demo får du se exempel på vad du kan göra i Sitevision – och hur enkelt det är att skapa innehåll. Prova på produkten, få svar på dina frågor och upptäck en värld av möjligheter.

Följ (med) oss

PRENUMERERA PÅ VÅRT Nyhetsbrev