Case

”Lättarbetat verktyg med mycket kraft”

När det blev dags för Region Värmland att uppdatera ett äldre och på många sätt segt intranät föll valet på Sitevision. Resultatet? Smidigare arbete för redaktörerna och smartare genvägar för medarbetarna.

Region Värmlands intranät hade lappats och lagats under många år när man till slut bestämde sig för att ta ett helt nytt grepp om det. Intranätet var segt och överlastat med information, här låg bland annat enskilda medarbetares minnesanteckningar. Det blev plötsligt svårt att hitta det som faktiskt var viktigt.

Region Värmlands intranät i dator och mobil mot grön bakgrund.

Skräddarsydd startsida

Målet, för Region Värmland, var hela tiden att skapa ett intranät där du som användare lätt hittar till andra system och där du når mejl och kalender direkt från startsidan. Och check och bock på det! Som medarbetare möts du nu av en startsida anpassad efter dig och dina behov.

­– Startsidan är skräddarsydd utifrån var i organisationen du arbetar. Arbetar du inom hälso- och sjukvård, är du chef eller inte? Olika parametrar styr utseendet, allt för att det ska bli lätt att hitta rätt. Du har också möjlighet att själv flytta runt och lägga till moduler, så att det matchar dina preferenser, förklarar Patrik Hamberg, webbstrateg på Region Värmland.

Snabbt och träffsäkert

Och medarbetarna, de ger tummen upp. Många, framför allt inom hälso- och sjukvårdsmiljön, upplever att de hittar det de söker mycket snabbare nu. Sökfunktionen har också fått sig ett rejält lyft, bland annat tack vare att man har valt att segmentera sökträffarna.

– Sedan är det få som har hört av sig och undrat vart har mina grejer tagit vägen? Och bara det är en framgångssignal! skrattar Patrik Hamberg.

­– Startsidan är skräddarsydd utifrån var i organisationen du arbetar. Olika parametrar styr utseendet, allt för att det ska bli lätt att hitta rätt. Du har också möjlighet att själv flytta runt och lägga till moduler, så att det matchar dina preferenser.

Patrik Hamberg, webbstrateg på Region Värmland

Användarupplevelsen viktig

Något som också var viktigt för Region Värmland, redan från start, var att få till en bättre användarupplevelse för redaktörerna.

– Här upplevde vi, från allra första början, att Sitevision stack ut. Det är ett lättarbetat verktyg med mycket kraft och som redaktör klarar du av att göra mycket utan att bli låst vid enskilda mallar. Vi har verkligen fått ett trevligare verktyg att jobba med och redaktörerna har fått en bättre arbetsmiljö. Vi är otroligt nöjda, säger Patrik Hamberg.

Taggar

Dela

Sveriges mest enkla och omtyckta CMS

Boka demo och upptäck alla möjligheter

Under en demo får du se exempel på vad du kan göra i Sitevision – och hur enkelt det är att skapa innehåll. Prova på produkten, få svar på dina frågor och upptäck en värld av möjligheter.

Följ (med) oss

PRENUMERERA PÅ VÅRT Nyhetsbrev