Case

En pålitlig app i akut läge för Värmlands ambulanspersonal

Tack vare en smart app kan ambulanspersonal i Värmland hjälpa sina patienter snabbare. Med appen kan personalen, i en akut situation, hitta rätt behandlingsriktlinje direkt.

Bild på ipad med Region Värmlads app i.

Bakgrund och Utmaning

Region Värmland hade tidigare en annan app för ambulanspersonalen men problemet var att administrationsgränssnittet var begränsande. Innehåll behövde publiceras i flera steg och dokumenten landade alltid på flera olika ställen.

– Det byggde mycket administration och innebar risk för fel med versionshantering, förklarar Emil Palm, systemförvaltare vid ambulansverksamheten.

Lösning

Enkel och intuitiv

Sitevision kom på tal och arbetet med att ta fram en ny och smidigare app kunde börja. Målet var att få till ett så pass enkelt administrationsgränssnitt så att det i princip inte skulle behövas någon utbildning för att lära sig att få fram rätt dokument. Och det blev den där enkla och intuitiva appen man hade hoppats på.

Smart filtrering

Hur fungerar appen då? Jo, när ambulanspersonalen kommer fram till patienten använder de sig av en filtreringsfunktion för att snabbt få fram rätt behandlingsriktlinjer.

– Vi anger till exempel ålder, typ av skada och symtom. Det kan handla om en vuxen man som vi märker har problem med andning och som även visar tecken på en allergisk reaktion. När vi har angett den typen av parametrar får vi fram behandlingsriktlinjer, förklarar Emil Palm.

En av de stora skillnaderna mot den tidigare appen är att gränssnittet nu baserar sig på metadata. Här filtrerar man sig fram till det man söker i stället för att navigera sig fram i en trädstruktur. Dokumenten landar på en och samma plats, uppdateringar verkställs direkt i appen och som ambulanspersonal är du heller inte beroende av någon internetuppkoppling eftersom systemet hela tiden tankar hem en kopia av versionen.

Resultat

Fler verksamheter tar efter

Betyget för appen? Tummen upp! Personalen tycker att den är pålitlig och att det är lätt att hitta dokument. Att den dessutom har en sökfunktion med fritextsök var ett plus.

Nu börjar fler verksamheter, inom Region Värmland, snegla på appen.

– Tanken är att fler enheter med beredskapsfunktioner ska kunna använda sig av samma koncept, bland annat har ambulanshelikoptern visat intresse. Vi har verkligen fått en lösning vi kan lita på, en pålitlig app i akuta lägen, konstaterar Emil Palm.

Taggar

Dela

Sveriges mest enkla och omtyckta CMS

Boka demo och upptäck alla möjligheter

Under en demo får du se exempel på vad du kan göra i Sitevision – och hur enkelt det är att skapa innehåll. Prova på produkten, få svar på dina frågor och upptäck en värld av möjligheter.

Följ (med) oss

PRENUMERERA PÅ VÅRT Nyhetsbrev