Välkommen till SiteVision-bloggen

Läs om digitalisering, intranät, webb och spännande nyheter från SiteVision.


 • 3 snabba tips om tillgängliga videor
  3 snabba tips på hur du gör din video tillgänglig (innan det smäller den 23 september)
  Funderar du på vad som krävs av rörligt material på din sajt när det nya webbdirektivet börjar gälla? Vi har samlat tre tips som tar dig en bra bit på vägen.
  Läs mer

 • Så skriver du enkelt i kristider
  Så skriver du enkelt i kristider
  Under en kris är det viktigare än någonsin att skriva webbtexter som är enkla att läsa och förstå. Dina läsare är oroliga och får svårt att sålla. Samtidigt är du som skriver stressad och måste få ut informationen snabbt. Känner du igen dig?
  Läs mer

 • Myndighetsnätverk i Stockholm
  6 lärdomar om webb och intranät – så tänker tre stora myndigheter
  Hur tänker du kring innehåll och funktioner på ett intranät för 6 000 medarbetare? Hur gör du så att det verkligen levererar värde till dina besökare? Och hur går du från massor av kod till återanvändbara komponenter? Det var några av de saker som 100 personer från svenska myndigheter diskuterade under den första träffen med SiteVisions nya myndighetsnätverk. Och självklart får du ta del av några av tipsen.
  Läs mer

 • Del 3 i Språkkonsulternas bloggserie
  Del 3. Lotsa vidare – ge besökarna ett tydligt nästa steg
  Dina besökare älskar webbplatser med tydligt språk, tydlig struktur och bra funktionalitet. Det gör vi på Språkkonsulterna också. I den här bloggserien går vi igenom vår trestegsraket för användarvänliga webbsidor: bekräfta, besvara, lotsa vidare.Här i den tredje delen beskriver vi hur du lotsar besökarna vidare från en webbsida, så att de kan lösa sin uppgift. I den första delen gick vi igenom konsten att bekräfta att besökarna kommit rätt, och del två handlade om att besvara besökarnas frågor tydligt och enkelt.
  Läs mer

 • Niko Fastman
  Niko Fastman om Sveriges största intranätevent
  För 14e året i rad arrangerar Kompetensinstitutet sin årliga konferens Smarta Intranät på Bygget Konferens i Stockholm. Konferensen har under årens lopp haft flertalet SiteVisionkunder på scen som bl.a Filmstaden, Green Cargo och Hudiksvalls kommun.I år finns totalt tre SiteVisionkunder på talarlistan - Collectum, Falu kommun och Migrationsverket. Vi tog oss ett snack med Niko Fastman inför årets upplaga av Smarta Intranät den 8 oktober.
  Läs mer

 • Del 2 i Språkkonsulternas bloggserie
  Del 2. Besvara – ge besökarna svar på deras frågor
  Dina besökare älskar webbplatser med tydligt språk, tydlig struktur och bra funktionalitet. Det gör vi på Språkkonsulterna också. I den här bloggserien går vi igenom vår trestegsraket för användarvänliga webbsidor: bekräfta, besvara, lotsa vidare.I den här andra delen beskriver vi hur du besvarar besökarnas frågor tydligt och enkelt. I första delen gick vi igenom konsten att bekräfta att besökarna kommit rätt. Del 3 kommer att handla om att lotsa besökarna vidare .
  Läs mer

 • Del 1 i Språkkonsulternas bloggserie
  Del 1: Bekräfta att besökarna har hamnat rätt
  Dina besökare älskar webbplatser med tydligt språk, tydlig struktur och bra funktionalitet. Det gör vi på Språkkonsulterna också. I den här bloggserien går vi igenom vår trestegsraket för användarvänliga webbsidor: bekräfta, besvara, lotsa vidare.I den här första delen går vi igenom konsten att bekräfta . Besökarna ska så fort som möjligt få bekräftat att de är på rätt plats. Del 2 och 3 kommer att handla om att besvara besökarnas frågor tydligt och enkelt och att lotsa besökarna vidare .
  Läs mer


 • Bekräfta, besvara och lotsa vidare - en bloggserie med Språkkonsulterna
  Dina besökare älskar webbsidor med tydligt språk, tydlig struktur och bra funktionalitet. Språkkonsulterna vet hur du lyckas med det. I den här bloggserien får du bekanta dig med deras trestegsraket för användarvänliga webbsidor: bekräfta, besvara och lotsa vidare.
  Läs mer


 • Motivera ett nytt intranät hos ledningen
  Ledningsgruppen styrs i mångt och mycket av det som skapar synliga resultat och hjälper dem i deras strävan mot måluppfyllelse. Det är därför viktigt att du baserar din intranätsatsning på konkreta aktiviteter som kommer att bidra till just detta.
  Läs mer

 • Karl Eklöf i Digital Influencer-podden
  SiteVisions Karl Eklöf i Digitala Influencer-podden
  SiteVisions Head of innovation och medgrundare Karl Eklöf blev i våras inbjuden att delta i Digital Influencer-podden med Peter Hellgren, VD för Consid. Karl och Peter pratar om framtidens CMS-lösningar och SiteVisions resa från start till 50 anställda.
  Läs mer
Följ SiteVision AB