Välkommen till SiteVision-bloggen

Läs om digitalisering, intranät, webb och spännande nyheter från SiteVision.

 • 2020-04-17
  Fem nya till SiteVision
  Fem nya till SiteVision
  Nåja, alla är inte helt nya – två av dem känner du kanske igen från innan. Fem stjärnor är de i alla fall som stärker SiteVision inom försäljning, customer success, utveckling och support.
  Läs mer
 • 2020-04-07
  Topplaceringar i Web Service Awards rapporter
  Regioner och myndigheter får kostnadsfri kriswebb
  Intresset för en kostnadsfri kriswebb till kommuner i samband med Coronaviruset har varit stor. Nu kan även regioner och myndigheter ta del av möjligheten.
  Läs mer
 • 2020-03-25
  Topplaceringar i Web Service Awards rapporter
  Kostnadsfri kriswebb till Sveriges kommuner under Coronasmittan
  I samband med covid-19 är belastningen på webbplatser extra hård samtidigt som det är viktigare än någonsin att information når ut. Därför sträcker vi ut en hand och hjälper där vi kan.
  Läs mer
 • 2020-03-20
  Topplaceringar i Web Service Awards rapporter
  Stabila riktlinjer i ovissa tider – vår beredskap för covid-19
  På SiteVision tar vi utvecklingen av covid-19 på allvar och följer myndigheternas rekommendationer noga. Genom att följa vår kontinuitetsplan säkrar vi att vår verksamhet är stabil även i ovissa tider och att vi begränsar smittspridningen.
  Läs mer
 • 2020-03-06
  Topplaceringar i Web Service Awards rapporter
  Sprillans ny intranätsutbildning – kommer du?
  Under en heldag får du djupdyka i funktioner och inställningar kopplade till sociala intranät byggda i SiteVision. Boka din plats och fyll på med inspiration och kunskap i vår.
  Läs mer
 • 2020-02-18
  Topplaceringar i Web Service Awards rapporter
  SiteVision har nöjdast kunder – igen!
  När undersökning- och analysföretaget Web Service Awards släpper sina årliga trendrapporter ”Hur mår Sveriges intranät?” och ”Hur mår Sveriges webbplatser?” fortsätter SiteVision att toppa listan över mest omtyckta CMS. Stort tack alla kunder för topplaceringarna!
  Läs mer
 • 2020-01-28
  Stora mötespriset
  SiteVisiondagarna kan vinna Stora mötespriset
  SiteVisiondagarna är ett av tre event som tävlar om Örebrogalans pris Stora mötespriset. Superkul, tycker vi! Vinnarna avslöjas den 11 mars under en galakväll på Conventum i Örebro.
  Läs mer
 • 2020-01-20
  WSA-galan 2019
  Pensionsmyndigheten och Tillväxtverket nominerade i Web Service Awards
  SiteVision-kunderna Pensionsmyndigheten och Tillväxtverket är nominerade till Web Service Awards pris för Sveriges bästa webbplatser och intranät. Vinnarna avslöjas under pompa och ståt den 29 januari. Stort grattis – vi håller tummarna!
  Läs mer
 • 2019-10-30
  Snabbreprisen av SiteVisiondagarna 2019
  650 besökare. 19 sponsorer. Och ett gäng otroligt peppade SiteVision-medarbetare. I mitten av oktober samlades vi för årets höjdpunkt (japp, vi längtar lika mycket varje år) SiteVisiondagarna. Var du inte där? Eller vill du återuppleva minnena? Här får du en snabbrepris – bara att trycka på play.
  Läs mer
 • 2019-10-17
  Contura vann Guldhanden för bästa kommersiella webbplats.
  Vinnarna av Guldhanden 2019

  Inför årets upplaga av SiteVisiondagarna var konkurrensen tuff till priset Guldhanden, som delas ut i tre olika kategorier; bästa kommersiella webbplats , bästa offentliga webbplats och bästa intranät . Fyra finalister i varje kategori gjorde upp om det åtråvärda priset och vinnarna avslöjades under SiteVisiondagarna 2019. Stort grattis alla vinnare!
  Läs mer
 • 2020-05-05
  Så skriver du enkelt i kristider
  Så skriver du enkelt i kristider
  Under en kris är det viktigare än någonsin att skriva webbtexter som är enkla att läsa och förstå. Dina läsare är oroliga och får svårt att sålla. Samtidigt är du som skriver stressad och måste få ut informationen snabbt. Känner du igen dig?
  Läs mer
 • 2020-02-11
  Myndighetsnätverk i Stockholm
  6 lärdomar om webb och intranät – så tänker tre stora myndigheter
  Hur tänker du kring innehåll och funktioner på ett intranät för 6 000 medarbetare? Hur gör du så att det verkligen levererar värde till dina besökare? Och hur går du från massor av kod till återanvändbara komponenter? Det var några av de saker som 100 personer från svenska myndigheter diskuterade under den första träffen med SiteVisions nya myndighetsnätverk. Och självklart får du ta del av några av tipsen.
  Läs mer
 • 2019-09-25
  Del 3 i Språkkonsulternas bloggserie
  Del 3. Lotsa vidare – ge besökarna ett tydligt nästa steg
  Dina besökare älskar webbplatser med tydligt språk, tydlig struktur och bra funktionalitet. Det gör vi på Språkkonsulterna också. I den här bloggserien går vi igenom vår trestegsraket för användarvänliga webbsidor: bekräfta, besvara, lotsa vidare.Här i den tredje delen beskriver vi hur du lotsar besökarna vidare från en webbsida, så att de kan lösa sin uppgift. I den första delen gick vi igenom konsten att bekräfta att besökarna kommit rätt, och del två handlade om att besvara besökarnas frågor tydligt och enkelt.
  Läs mer
 • 2019-09-23
  Niko Fastman
  Niko Fastman om Sveriges största intranätevent
  För 14e året i rad arrangerar Kompetensinstitutet sin årliga konferens Smarta Intranät på Bygget Konferens i Stockholm. Konferensen har under årens lopp haft flertalet SiteVisionkunder på scen som bl.a Filmstaden, Green Cargo och Hudiksvalls kommun.I år finns totalt tre SiteVisionkunder på talarlistan - Collectum, Falu kommun och Migrationsverket. Vi tog oss ett snack med Niko Fastman inför årets upplaga av Smarta Intranät den 8 oktober.
  Läs mer
 • 2019-09-18
  Del 2 i Språkkonsulternas bloggserie
  Del 2. Besvara – ge besökarna svar på deras frågor
  Dina besökare älskar webbplatser med tydligt språk, tydlig struktur och bra funktionalitet. Det gör vi på Språkkonsulterna också. I den här bloggserien går vi igenom vår trestegsraket för användarvänliga webbsidor: bekräfta, besvara, lotsa vidare.I den här andra delen beskriver vi hur du besvarar besökarnas frågor tydligt och enkelt. I första delen gick vi igenom konsten att bekräfta att besökarna kommit rätt. Del 3 kommer att handla om att lotsa besökarna vidare .
  Läs mer
 • 2019-09-11
  Del 1 i Språkkonsulternas bloggserie
  Del 1: Bekräfta att besökarna har hamnat rätt
  Dina besökare älskar webbplatser med tydligt språk, tydlig struktur och bra funktionalitet. Det gör vi på Språkkonsulterna också. I den här bloggserien går vi igenom vår trestegsraket för användarvänliga webbsidor: bekräfta, besvara, lotsa vidare.I den här första delen går vi igenom konsten att bekräfta . Besökarna ska så fort som möjligt få bekräftat att de är på rätt plats. Del 2 och 3 kommer att handla om att besvara besökarnas frågor tydligt och enkelt och att lotsa besökarna vidare .
  Läs mer
 • 2019-09-02

  Bekräfta, besvara och lotsa vidare - en bloggserie med Språkkonsulterna
  Dina besökare älskar webbsidor med tydligt språk, tydlig struktur och bra funktionalitet. Språkkonsulterna vet hur du lyckas med det. I den här bloggserien får du bekanta dig med deras trestegsraket för användarvänliga webbsidor: bekräfta, besvara och lotsa vidare.
  Läs mer
 • 2019-08-28

  Motivera ett nytt intranät hos ledningen
  Ledningsgruppen styrs i mångt och mycket av det som skapar synliga resultat och hjälper dem i deras strävan mot måluppfyllelse. Det är därför viktigt att du baserar din intranätsatsning på konkreta aktiviteter som kommer att bidra till just detta.
  Läs mer
 • 2019-08-16
  Karl Eklöf i Digital Influencer-podden
  SiteVisions Karl Eklöf i Digitala Influencer-podden
  SiteVisions Head of innovation och medgrundare Karl Eklöf blev i våras inbjuden att delta i Digital Influencer-podden med Peter Hellgren, VD för Consid. Karl och Peter pratar om framtidens CMS-lösningar och SiteVisions resa från start till 50 anställda.
  Läs mer
 • 2019-05-02

  Varför förändringsvilja är motorn på den digitala arbetsplatsen
  Den digitala utvecklingen har skiftat fokus från teknik och kunskap till förändringsvilja och ledarskap. Nu handlar det om att skapa beteenden för att stötta våra medarbetare och framtidssäkra våra arbetsplatser. Sara Messa, vd på Summit and Friends, berättar mer.
  Läs mer
Följ SiteVision AB