Vit logotyp Sitevision
Vit ikon för meny.
Vit logotyp Sitevision

17 juni

Så förbereder du dig inför webbtillgänglighetsdirektivet

Webbinarium

Under det här webbinariet får du en ordentlig genomgång av det nya webbdirektivet – både vad som gäller i stort och hur SiteVision hjälper dig att skapa tillgängligt innehåll.

Webbinarium Så förbereder du dig inför webbtillgänglighetsdirektivet

Den 23 september ska webbplatser, intranät, extranät och dokument vara tillgängliga. Men lagen innebär mer än så. Offentlig sektor ska också deklarera sin status vad gäller tillgänglighet, ge möjlighet till återkoppling från besökare och erbjuda alternativa format vid behov. Vad innebär det här i praktiken? Och hur ska du prioritera för att undvika klagomål eller böter? Susanna Laurin från Funka berättar.

Tillgänglighet har alltid varit en topprioritering för SiteVision. Vår utbildare David Hansson visar hur SiteVision hjälper dig som kund att skapa tillgängligt innehåll. Vissa funktioner finns redan inbyggda i plattformen, medan andra faller på ditt ansvar. David pratar även om det EU-projekt som SiteVision och Funka jobbar tillsammans i, med målet att CMS-verktyg ska skapa de bästa förutsättningarna för tillgängliga webbplatser.

Välkommen att haka på 45 väl spenderade minuter!

Om Susanna Laurin

Susanna Laurin är forsknings- och innovationschef på Funka. Hon leder EU-kommissionens expertgrupp för webbtillgänglighetsdirektivet och är en av experterna som skrivit standarden som utgör minimikrav för direktivet, EN301549.

Om David Hansson

David Hansson är utbildningsansvarig på SiteVision. Han är en del av gruppen som jobbar med SiteVisions partnerskap i det EU-projekt som Funka projektleder och som ska göra att CMS-verktyg skapar de bästa förutsättningarna för en tillgänglig webb.

När, var och hur?

När?

Onsdagen den 17 juni klockan 09.00

Var?

Var du vill – du loggar in till webbinariet via en länk.

Hur?

Webbinariet är cirka 45 minuter – då finns tid för föreläsning och frågor.

Webbinariet är helt kostnadsfritt.

Anmälan till webbinarium

Anmäl dig gärna redan idag, men senast den 25 maj. På morgonen den 26 maj får du ett mejl som tar dig vidare till webbinariet.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 26 maj klockan 08.37.

Anmälan till webbinarium

Anmäl dig redan idag, men senast tisdagen den 16 juni. På eftermiddag den 16 juni får du ett mejl som tar dig vidare till webbinariet dagen därpå.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 16 juni klockan 15.00.

Fler evenemang där du kan träffa oss

Ingen information tillgänglig

Kontakta oss

Sitevision
Drottninggatan 18A
702 10 Örebro

Info: 019-17 30 30
Support: 019-17 30 39

Boka en demo

Upptäck alla möjligheter med Sitevision genom en demo utifrån dina behov.

FÖLJ OSS

Prenumerera på Sitevisions nyhetsbrev

Du får stenkoll på nya funktioner i Sitevision, vad som händer hos oss och en hel bunt med tips. Tanken? Att göra ditt jobb med webben smart, smidigt och skoj.

Vit logotyp Sitevision

Sitevision AB är ett svenskt produktföretag som fokuserar på att utveckla webbpubliceringsverktyget Sitevision.

Vit ikon för att stänga

Vi visar gärna

Det bästa sättet att lära känna Sitevision är genom en demo. Vi tar gärna tid för dig och visar hur det fungerar och alla möjligheter med vår produkt.