Publiceringsflöde

Publiceringsflöden används på de ställen på webben där det behövs en extra kontroll av vad som publiceras.

Utvalda personer kan granska eller justera innehållet innan det publiceras

Skapa publiceringsflöde utifrån behov med två olika roller:

  • Granska - endast godkänna eller avslå publiceringsflödet
  • Justera - kunna göra förändringar av innehållet på sidan förutom att godkänna eller avslå flödet

Ett eller flera publiceringsflöden kan kopplas till en enskild webbsida eller en hel gren.

När en redaktör med lägre behörighet trycker på knappen för att publicera startas flödet. Redaktörer med högre behörighet kan välja om de vill starta ett publiceringsflöde eller ej.

Notifiering

Personer (eller grupper) kan bli notifierade om att de ska utföra ett steg i flödet på två olika sätt:

  • Meddelandefunktionen i SiteVision
  • E-post

Meddelandefunktionen passar för användare som ofta arbetar i SiteVision, medan de användare som använder SiteVision mer sporadiskt kanske hellre vill få e-post med en länk till ett särskilt html-gränssnitt för att se den opublicerade sidan och utföra sitt steg i flödet.