Senast lanserade webbplatser

Lanserad september 2018

Luleå kommuns intranät - med fokus på individen

Intranätet ska vara varje användares digitala skrivbord och blick in till alla andra verktyg som den behöver. Med användaren i centrum och inte organisationen så skapade Luleå kommun tillsammans med Cybercom ett serviceintranät där effektivitet och enkelhet ska vara i fokus.

Luleå kommuns intranät

Luleå kommuns intranät

Luleå kommun skapat en plattform med fokus på individen och individanpassning. Målet var att skapa ett intranät där medarbetarna vill logga in varje dag, även dagar då de kanske inte jobbar, för att kolla vad kollegorna gör, skriva ett inlägg i “Matlagningsgruppen” eller för att se vad “Träningsgruppen” har planerat under veckan.

Personaliserat och med fokus på individen

Det sociala lagret med social collaboration används på nya sätt där användargrupper blir centrala mittpunkter för verksamhetssystem och support. Den röda tråden genom intranätet är relevans och personfiering, användaren ska serveras det som är relevant för just den användaren och ges stora möjligheter att själv förändra, lägga till och välja bort funktionalitet.

Användaren väljer själv vad denne vill se på intranätet och kan flytta, dölja och ändra de olika modulerna på sin startsida, välja vilka nyheter de är intresserade av att läsa och dölja de andra. Det finns verktyg tillgängliga för att skapa sin egen personliga yta på startsidan, dels för att användaren ska känna sig som hemma och för att öka trivseln.

 

SiteVision-partner: Cybercom