Senast lanserade webbplatser

Lanserad maj 2020

Distanspedagogik.se skapar långsiktig kundnytta mitt i en kris

Den rådande situationen i världen och Sverige i och med covid-19 har resulterat i att många nu tvingas att studera på distans. För att stötta pedagoger, i en för dem ny situation, tog Consid tillsammans med Göteborgsregionen fram webbplatsen distanspedagogik.se.

Webbplatsen Distanspedagogik

Webbplatsen Distanspedagogik

Det var i slutet av mars 2020 som Consid fick en förfrågan om att utveckla och designa den nya webbplatsen och redan efter påsk lanserades den. Resultatet är en lättnavigerad webbplats med avskalad design för totalt 20 kommuner inom Västra Götaland. Webbplatsen skapar kundnytta mitt i en kris, men är även ett långsiktigt arbete som går att vidareutveckla och göra anpassningsbart.

– På rekordkort tid har vi lyckats ta fram en resurs för verksamma inom skolan kopplat till distansundervisning, vilket är imponerande. Vi fick medel från Västra Götalandsregionen för bara några veckor sedan så det är otroligt häftigt att se hur man på kort tid kan åstadkomma så mycket; hur snabbt man som organisation kan vrida om och allokera resurser till ett sådant här viktigt arbete med målet att stödja kommunerna i deras fortsatta arbete. Detta visar att frågan är viktig och prioriterad, från det att projektansökan godkändes till lansering av sidan, säger Kristoffer Hedram på Göteborgsregionen.

Det snabba och effektiva projektet visar även på strykan i SiteVisions standardmoduler och enkelheten med SiteVision Cloud. SiteVision Cloud ger även Göteborgsregionen en driftsäker webbplats med mycket hög skalbarhet för att klara eventuella trafiktoppar. All data hålls dessutom i svenska datacenter med högsta möjliga säkerhet.

Läs mer om projektet på Consids webbplats.

SiteVision-partner: Consid