Vit logotyp Sitevision
Vit ikon för meny.
Vit logotyp Sitevision

Senast lanserad webbplatser

Lanserad

Ny tillgänglighetsanpassad externwebb för Esamverka.se

eSam – offentlig samverkan för ökad digitalisering, är ett medlemsdrivet program med 28 myndigheter och SKR. eSams medlemmar vill ta vara på digitaliseringens möjligheter för att använda gemensamma resurser på ett effektivt sätt. Webstep har tillsammans med samarbetspartner Advant samverkat för att hjälpa eSam skapa en ny tillgänglighetsanpassad externwebb.

Esamverka.se

eSams nya webbplats

Fokus har varit tillgänglighet och enkelhet där Webstep stått för teknik och Advant för användarupplevelse och design. Dessutom har texterna på webben fått en bearbetning av en ux-copy. Som ett led i arbetet med webbdesignen togs det fram nya profilfärger som komplement till den gröna som återfinns i eSam-logotypen.

Förutom ny plattform och design har det prioriterats att göra redaktörsarbetet med webben så enkelt som möjligt. Bland annat finns det bara ett bildformat genom hela webben samt att det är enkelt att publicera PDF:er som rapporter och vägledningar i plusboxar, helt enkelt genom att lägga dem i rätt mappar i SiteVision.

Slutresultatet är ett bra exempel på ett väl fungerande samarbete mellan eSam, Webstep och Advant.

– Vi gjorde ett arbete att uppdatera vår grafiska profil för ett år sedan och då såg vi också att vår webbplats behövde tillgänglighetsanpassas. Den gamla webben gav mig som redaktör begränsade möjligheter i vad jag klarade på egen hand. Jag är ensam kommunikatör på eSams kansli och har dessutom aldrig jobbat som webbredaktör. Därför var det viktigt att vår nya sajt både skulle uppfylla kraven och göra mitt jobb enklare. I samarbetet med Webstep och Advant växte det fram en helt ny möjlighet att klara det redaktionella arbetet på egen hand med fiffiga lösningar i SiteVision. Vi är jättenöjda med resultatet! Det blev snyggt, modernt, spännande och mer intuitivt. Vi får många komplimanger för den snygga designen och det är ju såklart jätteroligt! säger Anna Bengtsson Sahlström, kommunikationsansvarig på Esamverka.se.

Besök esamverka.se

SiteVision-partner

Kontakta oss

Sitevision
Drottninggatan 18A
702 10 Örebro

Info: 019-17 30 30
Support: 019-17 30 39

Boka en demo

Upptäck alla möjligheter med Sitevision genom en demo utifrån dina behov.

FÖLJ OSS

Prenumerera på Sitevisions nyhetsbrev

Du får stenkoll på nya funktioner i Sitevision, vad som händer hos oss och en hel bunt med tips. Tanken? Att göra ditt jobb med webben smart, smidigt och skoj.

Vit logotyp Sitevision

Sitevision AB är ett svenskt produktföretag som fokuserar på att utveckla webbpubliceringsverktyget Sitevision.

Vit ikon för att stänga

Vi visar gärna

Det bästa sättet att lära känna Sitevision är genom en demo. Vi tar gärna tid för dig och visar hur det fungerar och alla möjligheter med vår produkt.