Vit logotyp Sitevision
Vit ikon för meny.
Vit logotyp Sitevision

Senast lanserad webbplatser

Lanserad

Halmstads kommuns webbplats har besökarens behov i fokus

Halmstads kommuns webbplats är kommunens viktigaste kommunikationskanal med runt 1,5 miljoner unika besökare per år. I april lanserade Halmstads kommun nya halmstad.se. Målet med den nya webbplatsen är att tillgodose besökarnas behov med tydligt fokus på användarvänlighet, servicetänk och tillgänglighet.

Halmstads kommuns nya webbplats

Halmstads kommuns nya webbplats

Nya halmstad.se ersätter kommunens tidigare webbplats från 2010. Den har utvecklats för att du som besökare lättare ska få svar på dina frågor och kunna lösa dina ärenden. Den uppfyller även kraven på digital tillgänglighet.

Besökarens behov i fokus

Fokus i arbetet med att ta fram en ny webbplats, har utgått från besökarens perspektiv. Ambitionen har varit och är att det ska vara enkelt att hitta information och att använda kommunens självservicetjänster.

AI-lösning

Vi har förbättrat webbplatsens sökfunktion med hjälp av AI, artificiell intelligens, för att ge en ännu bättre service. AI-lösningen kommer även att rekommendera webbsidor utefter hur du som besökare beter dig i olika situationer och ger tips utifrån det. Det kommer att vara enklare hitta verksamheternas öppettider och steg-för-steg-guider för olika processer.

Digital tillgänglighet

Arbetet med kommunens nya webbplats har utgått från lagen om tillgänglighet till digital offentlig service och innebär att kommunens webbplatser ska kunna användas av alla, oavsett individuella förutsättningar, som till exempel synnedsättning eller andra funktionsnedsättningar.

Mikrowebbplatser

Förutom nya halmstad.se har kommunen, som så många andra kommuner, valt att utveckla så kallade mikrowebbplatser. Mikrowebbplatserna utgår från kommunens strategiska utvecklingsområden. Syftet med mikrowebbplatser är att göra det möjligt att profilera ett område eller verksamhet och renodla information för en enskild målgrupps behov.

Två av mikrowebbplatserna är ”Företagare” och ”Halmstad växer”. Ska du starta, utveckla eller etablera företag inom kommunen finns information och hjälp på ”Företagare”. På ”Halmstad växer” kan du ta del av information om hur Halmstads kommun växer, hur det påverkar ditt närområde och platser du vistas på.

SiteVision-partner

Kontakta oss

Sitevision
Drottninggatan 18A
702 10 Örebro

Info: 019-17 30 30
Support: 019-17 30 39

Boka en demo

Upptäck alla möjligheter med Sitevision genom en demo utifrån dina behov.

FÖLJ OSS

Prenumerera på Sitevisions nyhetsbrev

Du får stenkoll på nya funktioner i Sitevision, vad som händer hos oss och en hel bunt med tips. Tanken? Att göra ditt jobb med webben smart, smidigt och skoj.

Vit logotyp Sitevision

Sitevision AB är ett svenskt produktföretag som fokuserar på att utveckla webbpubliceringsverktyget Sitevision.

Vit ikon för att stänga

Vi visar gärna

Det bästa sättet att lära känna Sitevision är genom en demo. Vi tar gärna tid för dig och visar hur det fungerar och alla möjligheter med vår produkt.