Alltid schysst design med teman i Sitevision

Skapa teman utifrån din grafiska profil och försäkra dig om att din webbplats och ditt intranät har rätt design på varenda webbsida. Nu och imorgon.

Har du varit i situationen där du tappat kontrollen över utseendet på webbplatsen? Det är inte helt ovanligt att en sajt börjar spreta under förvaltningsfasen. Och plötsligt följer den inte längre den grafiska profilen.

Styr designen på global nivå

I Sitevision styr du webbplatsens utseende på en global nivå, genom teman i de övergripande inställningarna, och får på så sätt stenkoll på designen. Du skapar ett (eller flera) teman och väljer vilka mallar, sidor och moduler som ska omfattas av inställningarna. Och du gör det direkt i gränssnittet, utan att koda. Med några enkla klick bestämmer du hur allt från knappar och formulär till typografi och meny ska se ut.

 

Förbättra och skapa nytt

Visar ett a/b-test att knapparna ska ha en annan färg? Då byter du den genom att ändra färgkod i ditt tema och alla knappar på hela sajten får direkt den nya färgen. Ska du skapa en kampanjsida med annan grafisk profil än resten av sajten? Bara att lägga till ett nytt tema och peka ut rätt delgren i strukturen.

Rätt person på rätt plats

Om du jobbar i en verksamhet där många redaktörer är inblandade i att uppdatera webben kan det vara skönt att veta att det går att behörighetsstyra teman. Låt en webbplatsansvarig, designer eller annan relevant person ta hand om webbplatsens teman – medan redaktörerna skapar innehåll som direkt anpassas efter den grafiska profilen. Det gör under för förvaltningen, förenklar jobbet för alla som redigerar webben – och viktigast av allt: Skapar en enhetlig och harmonisk digital upplevelse för dina besökare.

Sitevisions CSS-ramverk Envision

Det som gör att du så enkelt kan skapa och förändra designen i Sitevision är att vi byggt in vårt CSS-ramverk Envision i produkten. Det är en fil som vanligtvis tas fram av en utvecklare för att styra alla grafiska element. Men nu kan alltså webbplatsansvarig med några enkla klick göra förändringarna själv. Vill du veta mer om CSS-ramverket Envision? Besök gärna envisionui.io Länk till annan webbplats.

Vill du veta mer om funktioner i Sitevision?

Det bästa sättet att ta reda på mer om Sitevision och alla funktioner är att boka en demo. Vi visar hur det funkar – du får svar på alla dina frågor.

Sveriges mest enkla och omtyckta CMS

Boka demo och upptäck alla möjligheter

Under en demo får du se exempel på vad du kan göra i Sitevision – och hur enkelt det är att skapa innehåll. Prova på produkten, få svar på dina frågor och upptäck en värld av möjligheter.

Följ (med) oss

PRENUMERERA PÅ VÅRT Nyhetsbrev