- Programmering och utveckling i SiteVision
Det här är utbildningen för dig som vill göra en djupdykning inom programmering och utveckling i SiteVision. Efter utbildningen får deltagaren göra en egen inlämningsuppgift som granskas och godkänns innan deltagaren blir certifierad.
Under utbildningen går vi igenom hur du via egna mallar i Velocity gör anpassningar av befintliga moduler. Vi går även igenom hur CSS hanteras i SiteVision och hur du med hjälp av SiteVisions API och SiteVisions REST-API kan utveckla helt ny funktionalitet i t ex Skriptmodulen och i Element.
Kursen täcker även hela utvecklingskedjan för WebApps/RESTApps - från API, struktur och kodskrivande till signering och deployment i produktionsmiljö. Huvudfokus ligger där på praktiska laborationer i form av utveckling och programmering av WebApps och RESTApps.
Du som går certifieringsutbildning ska ha utvecklarkompetens och bör även ha grundläggande kunskaper i SiteVision.
Du bör vara bekväm med hur du navigerar i SiteVisions gränssnitt och med SiteVision-termer som sidor, artiklar, arkiv, mallar och metadata.
Du bör också vara bekväm med utvecklartermer så som client-side, server-side, API, REST, Git och dylikt.
Den som vill göra övningarna på egen dator ansvarar själv för att ha följande installerat och fungerande vid kursstart:
Utbildningen sker i form av att utbildare och deltagare går igenom moduler, funktioner och inställningar tillsammans. Utbildaren visar medan deltagare gör samma sak vid egen dator. Under utbildningen finns tid för att prova SiteVision själv och ställa frågor.
Utbildningen har till stora delar ett fokus mot att skriva egen kod (server-side JavaScript) och att använda SiteVisions API:er. För laborationer med WebApps & RESTApps kommer vi checka ut boilerplate-kod från GitHub och sedan arbeta i Visual Studio Code.
Online, eller hos SiteVision AB, Örebro i vår fullt utrustade utbildningslokal.
(Ingår 2 utbildningsdagar, 1 granskningstillfälle av inlämningsuppgift och ev. 1 uppföljning.)
Dag 1
Dag 2
För att kunna utfärda ett certifikat krävs en bedömning av kompetensnivån hos deltagaren. Följande ingår:
Kursen pågår i två dagar och innehåller både teori och praktik. Därefter lägger kursdeltagaren ner egen tid på att själv göra inlämningsuppgiften och visa att denne behärskar momenten som genomgåtts på kursen. När inlämningsuppgiften är godkänd blir kursdeltagaren certifierad.
Följande dokumentation ingår:
Kontakta David Hansson för mer information om utbildningar.
Telefon: 070-386 65 25
E-post: david.hansson@sitevision.se