Vit logotyp Sitevision
Vit ikon för meny.
Vit logotyp Sitevision

blogg

Publicerat:

Samarbete ger idéer runt tillgänglighet

Under en tid har vi på Sitevision teamat upp med Funka och andra cms-aktörer ute i världen för att utreda frågan ifall det går bygga in tillgänlighetsstöd i olika webbpubliceringsverktyg. Projektet går nu mot sin slutfas och det finns många idéer!

We4authors i vit text mot grön bakgrund

Projektet har handlat om vad som sker när olika aktörer går ihop och utreder frågan hur tillgänglighet kan byggas in i de olika plattformarna som finns där ute. Hur en CMS-leverantör kan stötta de som skapar innehåll på webbar så att innehållet blir tillgängligt.

Vi har ett resultat?

Tidigt gjordes en prioritering där vi inom projektet enades om tio olika fokusområden. Dessa har handlat om allt från tillgängliga tabeller till förbättrad tillgänglighetskontroll i verktygen. Då plattformarna skiljer sig åt, om än strävar mot samma mål, så är tanken med projektet att skapa en idégrund för utveckling. Hur andra aktörer där ute kan göra för att uppnå tillgänglighet i sina respektive lösningar. Som partner har vi fått dela med oss av våra erfarenheter och vårt kunnande, samtidigt som vi fått lära oss av andra på många andra plan.

Funktionerna vi fokuserat på

Detta handlar således inte specifikt om funktioner vi i Sitevision byggt in, då många redan finns. Snarare har det handlat om att vi tillsammans försökt hitta en möjlig väg för cms-leverantörer i stort att bättra på sina miljöer. Givetvis finns ambitioner även hos oss att väva in kunskaper vi tar med oss från projektet, in i vår plattform, då bra alltid kan bli bättre!

Funka har tagit fram presentationer av de funktionerna vi kikat på, och även satt samman presentationsfilmer. Att alla behöver lägga mer krut på tillgänglighet står bortom allt tvivel, och nu kan det kanske vara enklare att göra just det.

Se Funkas presentation av funktionerna

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  Vänligen verifiera att du inte är en robot

  300

  Boka en anpassad demo

  Vill du att vi kontaktar dig för en demo av Sitevision utifrån dina behov?
  Oavsett om du är ny eller redan existerande kund, hjälper vi dig gärna. Fyll i ett enkelt formulär, så kontaktar vi dig. Helt utan förbindelser.


  Förstå grunderna i Sitevision

  En personlig kontakt med kunskap om ditt område

  Svar på dina frågor

  En demo utifrån dina behov

  Du kan också alltid kontakta oss på telefon: 019-17 30 30

  De senaste blogginläggen

  Kontakta oss

  Sitevision
  Drottninggatan 18A
  702 10 Örebro

  Info: 019-17 30 30
  Support: 019-17 30 39

  Boka en demo

  Upptäck alla möjligheter med Sitevision genom en demo utifrån dina behov.

  FÖLJ OSS

  Prenumerera på Sitevisions nyhetsbrev

  Du får stenkoll på nya funktioner i Sitevision, vad som händer hos oss och en hel bunt med tips. Tanken? Att göra ditt jobb med webben smart, smidigt och skoj.

  Vit logotyp Sitevision

  Sitevision AB är ett svenskt produktföretag som fokuserar på att utveckla webbpubliceringsverktyget Sitevision.

  Vit ikon för att stänga

  Vi visar gärna

  Det bästa sättet att lära känna Sitevision är genom en demo. Vi tar gärna tid för dig och visar hur det fungerar och alla möjligheter med vår produkt.