Vit logotyp Sitevision
Vit ikon för meny.
Vit logotyp Sitevision

blogg

Publicerat:

Sitevision växer vidare tillsammans med IK Partners

Sitevision tar in IK Partners som ny minoritetsägare och partner för att vidareutveckla erbjudandet och expandera internationellt.
– IK Partners har gjort framgångsrika resor med liknande bolag som vårt. Tillsammans kommer vi att utveckla och etablera Sitevision internationellt så att vi kan fortsätta vara den bästa plattformen för våra kunder, säger Anders Korsvall, vd på Sitevision.

Sitevisions huvudkontor i Örebro

Sitevision är Sveriges mest omtyckta CMS för webbplatser och intranät sedan 2009 enligt det oberoende analysföretaget Web Service Award. I Sverige används Sitevision av fler än hälften av kommunerna, samtidigt som antal kunder i den privata sektorn har ökat stadigt de senaste åren.

Stärker positionen i Norden

Nu satsar Sitevision på att expandera internationellt och tar in en partner för att växla upp. I ett första skede ska Sitevision stärka sin position i Norden bland offentliga och privata aktörer för att sedan skala upp den internationella närvaron.

Efter en process där företaget träffat flera potentiella partners föll valet på IK Partners som har specialiserat sig på att internationalisera och utveckla teknikorienterade tillväxtbolag. IK Partners förvärvar sin andel från grundarna Anders Korsvall, Karl Eklöf och Niclas Hedlund som fortsätter att vara majoritetsägare och aktiva i bolaget.

– Vi har utvecklat Sitevision under tjugo år. Med IK Partners får vi viktig erfarenhet och kompetens för att ta nästa steg. Deras värdegrund överensstämmer med vår och de har både lokal närvaro i Sverige och en internationell plattform, säger Anders Korsvall, vd för Sitevision och fortsätter:

– IK Partners har gjort framgångsrika resor med liknande bolag som vårt. Tillsammans kommer vi att utveckla och etablera Sitevision internationellt så att vi kan fortsätta vara den bästa plattformen för våra kunder. Vi vill uppfylla vårt varumärkeslöfte "Tell your world” för kunder över hela Europa, säger Anders Korsvall, vd på Sitevision.

Marknad i snabb förändring

CMS-marknaden har förändrats snabbt under de senaste åren och att kommunicera effektivt med kunder och medarbetare har aldrig varit viktigare. IK Partners kommer i samarbete med grundarna att fortsätta investera i bolagets tekniska plattform, ytterligare stärka positionen bland offentliga och privata kunder i Sverige och driva expansion i Norden och internationellt.

– Sitevision har byggt upp ett enastående rykte i Sverige som leverantör av ett säkert, användarvänligt och mycket kapabelt produkterbjudande. Vi ser fram emot att tillsammans med teamet vidareutveckla bolagets erbjudande och att expandera till närliggande marknader, säger Carl Jakobsson, director på IK Partners.

EY var exklusiv Corporate Finance-rådgivare till de tre medgrundarna av Sitevision. Advokatfirman Delphi var legal rådgivare.

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  Vänligen verifiera att du inte är en robot

  300

  Boka en anpassad demo

  Vill du att vi kontaktar dig för en demo av Sitevision utifrån dina behov?
  Oavsett om du är ny eller redan existerande kund, hjälper vi dig gärna. Fyll i ett enkelt formulär, så kontaktar vi dig. Helt utan förbindelser.


  Förstå grunderna i Sitevision

  En personlig kontakt med kunskap om ditt område

  Svar på dina frågor

  En demo utifrån dina behov

  Du kan också alltid kontakta oss på telefon: 019-17 30 30

  De senaste blogginläggen

  Kontakta oss

  Sitevision
  Drottninggatan 18A
  702 10 Örebro

  Info: 019-17 30 30
  Support: 019-17 30 39

  Boka en demo

  Upptäck alla möjligheter med Sitevision genom en demo utifrån dina behov.

  FÖLJ OSS

  Prenumerera på Sitevisions nyhetsbrev

  Du får stenkoll på nya funktioner i Sitevision, vad som händer hos oss och en hel bunt med tips. Tanken? Att göra ditt jobb med webben smart, smidigt och skoj.

  Vit logotyp Sitevision

  Sitevision AB är ett svenskt produktföretag som fokuserar på att utveckla webbpubliceringsverktyget Sitevision.

  Vit ikon för att stänga

  Vi visar gärna

  Det bästa sättet att lära känna Sitevision är genom en demo. Vi tar gärna tid för dig och visar hur det fungerar och alla möjligheter med vår produkt.