Blogg

Hur är det att göra sitt systemutvecklingsprojekt på Sitevision?

Vi bad våra grymma SUP-studenter Louise och Molly att dela med sig av vad projektet de jobbar med innebär och hur dagarna ser ut här på Sitevision. Det är så kul att ha dem här – och lika kul att de vill dela med sig i bloggen ⭐️

Molly och Loiuse

Hallå allihopa!

Vi är årets SUP-studenter som under vårterminen genomför vårt systemutvecklingsprojekt här på Sitevision. Vi heter Louise och Molly och är 22 respektive 23 år och läser vår sista termin på det systemvetenskapliga programmet på Örebro universitet. Utöver att plugga tycker vi båda om att engagera oss i studentlivet så om vi inte är på Sitevision hittar ni oss på universitetet.

Portal för samarbetspartners

Målet med systemutvecklingsprojektet som vi gör är att digitalisera processen där samarbetspartners till Sitevision hanterar sina affärer och leads. Detta ska göras genom att skapa en portal där samarbetspartners själva kan logga in för att få en överblick kring sina pågående leads, det vill säga deras projekt och affärer, och uppdatera information kring dem.

Vi utgår ifrån en kravspecifikation och en prototyp. Rent tekniskt ska lösningen implementeras genom att utveckla en WebApp och en RESTApp. Det handlar både om backend-funktionalitet för integration och om frontend-funktionaliteter med användargränssnitt som byggs i React, vilket kommer användas av kunderna när de besöker portalen.

RESTappen ska integreras med Salesforce vilket är en tjänst som bidrar med ett API som kommer att användas för att hämta ut och presentera information om kunderna.

Uppfylla mål och lära nytt

Just nu är vi inne på vår femte vecka på kontoret och vi tycker att det blir roligare och går bättre för varje dag. Något vi tycker är extra bra just här på Sitevision är att vi fått möjligheten att gå några av Sitevisions egna utbildningar, vi har bra tillgång till resurser (till och med egen plats och kaffemaskin 😉) och mycket tillgängliga handledare.

Vi känner oss väldigt välkomnade på kontoret och får mycket stöttning av våra mentorer Gustav och Emil. Vi hoppas på att vi efter denna termin nått upp till de mål vi satt med projektet, men framförallt att vi känner att vi lärt oss en hel del!

Taggar

Dela

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  300

  Sveriges mest enkla och omtyckta CMS

  Boka demo och upptäck alla möjligheter

  Under en demo får du se exempel på vad du kan göra i Sitevision – och hur enkelt det är att skapa innehåll. Prova på produkten, få svar på dina frågor och upptäck en värld av möjligheter.

  Följ (med) oss

  PRENUMERERA PÅ VÅRT Nyhetsbrev