Blogg

Sitevision växer vidare tillsammans med IK Partners

Sitevision tar in IK Partners som ny minoritetsägare och partner för att vidareutveckla erbjudandet och expandera internationellt.
– IK Partners har gjort framgångsrika resor med liknande bolag som vårt. Tillsammans kommer vi att utveckla och etablera Sitevision internationellt så att vi kan fortsätta vara den bästa plattformen för våra kunder, säger Anders Korsvall, vd på Sitevision.

Sitevisions huvudkontor i Örebro

Sitevision är Sveriges mest omtyckta CMS för webbplatser och intranät sedan 2009 enligt det oberoende analysföretaget Web Service Award. I Sverige används Sitevision av fler än hälften av kommunerna, samtidigt som antal kunder i den privata sektorn har ökat stadigt de senaste åren.

Stärker positionen i Norden

Nu satsar Sitevision på att expandera internationellt och tar in en partner för att växla upp. I ett första skede ska Sitevision stärka sin position i Norden bland offentliga och privata aktörer för att sedan skala upp den internationella närvaron.

Efter en process där företaget träffat flera potentiella partners föll valet på IK Partners som har specialiserat sig på att internationalisera och utveckla teknikorienterade tillväxtbolag. IK Partners förvärvar sin andel från grundarna Anders Korsvall, Karl Eklöf och Niclas Hedlund som fortsätter att vara majoritetsägare och aktiva i bolaget.

– Vi har utvecklat Sitevision under tjugo år. Med IK Partners får vi viktig erfarenhet och kompetens för att ta nästa steg. Deras värdegrund överensstämmer med vår och de har både lokal närvaro i Sverige och en internationell plattform, säger Anders Korsvall, vd för Sitevision och fortsätter:

– IK Partners har gjort framgångsrika resor med liknande bolag som vårt. Tillsammans kommer vi att utveckla och etablera Sitevision internationellt så att vi kan fortsätta vara den bästa plattformen för våra kunder. Vi vill uppfylla vårt varumärkeslöfte "Tell your world” för kunder över hela Europa, säger Anders Korsvall, vd på Sitevision.

Marknad i snabb förändring

CMS-marknaden har förändrats snabbt under de senaste åren och att kommunicera effektivt med kunder och medarbetare har aldrig varit viktigare. IK Partners kommer i samarbete med grundarna att fortsätta investera i bolagets tekniska plattform, ytterligare stärka positionen bland offentliga och privata kunder i Sverige och driva expansion i Norden och internationellt.

– Sitevision har byggt upp ett enastående rykte i Sverige som leverantör av ett säkert, användarvänligt och mycket kapabelt produkterbjudande. Vi ser fram emot att tillsammans med teamet vidareutveckla bolagets erbjudande och att expandera till närliggande marknader, säger Carl Jakobsson, director på IK Partners.

EY var exklusiv Corporate Finance-rådgivare till de tre medgrundarna av Sitevision. Advokatfirman Delphi var legal rådgivare.

Taggar

Dela

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  300

  CMS för intranät

  Öka engagemanget och stärk arbetsplatskulturen
  med ett socialt intranät.

  Snabbt i gång med startklara mallar

  Samla styrkorna – integrera andra system

  Säker och svensk molntjänst

  Alltid nära i mobilappen

  Användarvänligt och webbaserat gränssnitt

  CMS för webbplatser

  Skapa engagaerande webbplatser med den digitala
  upplevelsen i fokus från start till mål.

  Personalisera mera

  Webbanalys direkt i gränssnittet

  Enkelt att bygga tillgängligt

  Säker och svensk molntjänst

  Användarvänligt och webbaserat gränssnitt

  Sveriges mest enkla och omtyckta CMS

  Boka demo och upptäck alla möjligheter

  Under en demo får du se exempel på vad du kan göra i Sitevision – och hur enkelt det är att skapa innehåll. Prova på produkten, få svar på dina frågor och upptäck en värld av möjligheter.

  Följ (med) oss

  PRENUMERERA PÅ VÅRT Nyhetsbrev