Blogg

8 anledningar till att ha samma CMS för webb och intranät

Känner du att arbetet med webbplatsen och intranätet kunde vara smidigare? Med ett och samma system är det lättare att göra rätt och få ut mesta möjliga av verktyget. Här kommer sju konkreta anledningar till att jobba i en och samma plattform.

8 anledningar

Som webbredaktör har du många bollar i luften. Webbplatsen ska uppdateras och underhållas och intranätet ska vara aktuellt och användbart – och att hoppa mellan olika plattformar stjäl både tid och energi och gör arbetsuppgifterna krångligare än de behöver vara. Därför är det smart att ha webbplats och intranät i samma plattform.

 1. Användarvänligheten ökar. Administratörer, redaktörer och övriga medarbetare behöver bara lära sig ett system, vilket gör vardagen enklare. Med ett system istället för två blir det också enklare att vidareutbilda i verktyget.
 2. Billigare med ett system. Driftkostnaderna blir mer fördelaktiga genom att bara ha ett system i stället för två då medarbetare kan arbeta mer effektivt.
 3. Support från samma håll. Med en enda kontaktpunkt är det enklare med supportfrågor vare sig det gäller din webbplats eller ditt intranät.
 4. Strategiska synergier. Du får en kraftfullare drift och hosting när webbplats och intranät kommer från samma plattform.
 5. Högre kompetens. Ett enda system gör att medarbetarna lägger mer tid på systemet, vilket leder till högre kompetens och expertis kring plattformen jämfört med att jobba i två olika.
 6. Enkelt för nya användare. Det är såklart enklare att introducera nya användare om det gäller bara ett system och inte två. Det gör också att de snabbare kommer in i jobbet – bra för både organisationen och medarbetaren. Att ha enkla och smidiga system kan också hjälpa till att locka nya medarbetare.
 7. Lättare att hitta information. Medarbetare använder sig av både den externa webbplatsen och intranätet för att söka information. Om de båda är uppbyggda på samma sätt är det lättare för dem att snabbt hitta det de söker.
 8. Smidigare webbprojekt och vassare beställare. När du vet vad ditt system kan göra för intranätet blir det också enklare att förstå och prata om vad som är möjligt för externwebben (och vice versa). Det gör dig till en vass beställare – och dina webbprojekt blir smidigare.

Taggar

Dela

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  300

  Sveriges mest enkla och omtyckta CMS

  Boka demo och upptäck alla möjligheter

  Under en demo får du se exempel på vad du kan göra i Sitevision – och hur enkelt det är att skapa innehåll. Prova på produkten, få svar på dina frågor och upptäck en värld av möjligheter.

  Följ (med) oss

  PRENUMERERA PÅ VÅRT Nyhetsbrev