Vit logotyp Sitevision
Vit ikon för meny.
Vit logotyp Sitevision

blogg

Publicerat:

Piloter och kudos skapar engagemang

När SBAB lanserade det nya intranätet Helikoptern hade de från start en plan för att skapa gemenskap och öka engagemanget. En plan som bland annat består av kudos och en särskilt typ av piloter …

Ett foto på Johan Nilsson med texten: Johan Nilsson, vår Digital Workplace Advisor, snackar om engagemang.

SBAB har hundratals medarbetare och intranätet är en viktig kanal för den interna kommunikationen. I samband med att det nya intranätet lanserades fick Sitevisions Digital Workplace Advisor Johan Nilsson en genomgång av det – och fastnade speciellt för två funktioner.

Sprider kärlek med kudos

SBABs medarbetare uppmuntras till att ”sprida lite kärlek” på intranätet. De kan nämligen ge – och visa! – varandra uppskattning genom att fylla i ett formulär som blir till ett kudoskort.

På kudoskortet visas ett foto på personen som får kudos tillsammans med en motivering och avsändaren. Kudoskortet visas bland annat på intranätets startsida och har blivit en uppskattad och ofta använd funktion. Verkligen en boost och något härligt att mötas av när kollegorna loggar in på intranätet. Kul – och kanske något för fler att ta efter?

En bild från SBABs intranät på hur det ser ut när medarbetarna ger varandra kudos. 

Så här såg det till exempel ut när Felicia Strömberg fick uppskattning av sin kollega Monica Sandgren.

Piloter skapar igenkänning

Att jobba med systemambassadörer är inget nytt men ändå något som kan vara svårt att upprätthålla på lång sikt. SBABs intranät Helikoptern har ett gäng ambassadörer på varje avdelning inom organisationen – och de kallas för helikopterpiloter.

För att hålla i gång arbetet på sikt träffas piloterna regelbundet för att diskutera innehåll, struktur och funktionalitet som ska hålla intranätet relevant och möta upp medarbetarnas behov.

Piloterna har mötts av många glada miner och pepp – och de har också bidragit till att skapa igenkänning för fler på intranätet.

Hur gör du?

Heja SBAB för att ni använder enkla och smarta lösningar som bidrar till stora och komplexa frågor. Hur gör du i din organisation för att hålla engagemanget uppe på intranätet? Kommentera gärna!

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  Vänligen verifiera att du inte är en robot

  300

  Boka en anpassad demo

  Vill du att vi kontaktar dig för en demo av Sitevision utifrån dina behov?
  Oavsett om du är ny eller redan existerande kund, hjälper vi dig gärna. Fyll i ett enkelt formulär, så kontaktar vi dig. Helt utan förbindelser.


  Förstå grunderna i Sitevision

  En personlig kontakt med kunskap om ditt område

  Svar på dina frågor

  En demo utifrån dina behov

  Du kan också alltid kontakta oss på telefon: 019-17 30 30

  De senaste blogginläggen

  Kontakta oss

  Sitevision
  Drottninggatan 18A
  702 10 Örebro

  Info: 019-17 30 30
  Support: 019-17 30 39

  Boka en demo

  Upptäck alla möjligheter med Sitevision genom en demo utifrån dina behov.

  FÖLJ OSS

  Prenumerera på Sitevisions nyhetsbrev

  Du får stenkoll på nya funktioner i Sitevision, vad som händer hos oss och en hel bunt med tips. Tanken? Att göra ditt jobb med webben smart, smidigt och skoj.

  Vit logotyp Sitevision

  Sitevision AB är ett svenskt produktföretag som fokuserar på att utveckla webbpubliceringsverktyget Sitevision.

  Vit ikon för att stänga

  Vi visar gärna

  Det bästa sättet att lära känna Sitevision är genom en demo. Vi tar gärna tid för dig och visar hur det fungerar och alla möjligheter med vår produkt.