Blogg

Träffa årets SUP-studenter

12 veckor har gått och våra fantastiska systemutvecklingsstudenter kommer snart lansera modulen som de byggt till vår kund- och partnerwebb Mina sidor. Hur har det varit att göra sitt systemutvecklingsprojekt på Sitevision och vad de har gjort kan du ta del av i den här intervjun.

Foto på Anton Dahl och Madelen Näslund som är studenter vid Örebro universitetet

Under våren har Anton Dahl och Madelen Näslund gjort sitt systemutvecklingsprojekt (SUP) hos oss på Sitevision. Både pluggar sista terminen på systemutvecklingsprogrammet och delar ett djurintresse och spelar gärna sällskapspel eller tv-spel när de inte knackar kod hos oss eller pluggar.

En modul som visar statistik för partners

I våras lanserades vår nya kund- och partnerwebb Mina sidor. Årets systemutvecklingsprojekt gick ut på att bygga en modul för partnerdelen av Mina sidor där de som är Sitevision-partners kan se sin statistik kopplat till våra partnernivåer. Våra partnernivåer är platinum, guld och silver samt registrerade partners. Vilken nivå en partner har baseras på olika parametrar, allt från försäljning till certifieringar. Modulen kommer hjälpa partners att se hur de ligger till under året och se vilka områden som de kan växa och utvecklas inom.

– I det här SUP-projektet har vi byggt två WebAppar i Sitevision, en för att visa statistik för partners och en för administrering av statistiken som kommer användas i redigeringsläget i Sitevision. Båda apparna är byggda i REACT. Sedan har vi fått stöd av våra handledare med att bygga REST-appar för att statisk ska hämtas från Salesforce och Marketplace.

Varför valde ni Sitevision?

En av anledningarna till Anton och Madelen valde att göra sitt SUP-projekt hos oss var för att de ville lära sig mer om just REACT. Sedan hade de redan fått upp ögonen för Sitevision under en AW som vi arrangerade för studenter.

– Vi fick ett bra första intryck under AWn så vi skicka in en ansökan och fick chansen att göra vår SUP hos er. Att få prova på arbetslivet har varit utvecklande och vi har verkligen fått vara med på allt och hela tiden fått feedback på det vi gjort så att vi kommit framåt, säger Madelen.

Anton fortsätter med att lyfta utmaningar som det har stött på längs vägen.

– En av utmaningarna med att komma direkt från universitetet är att lyckas skriva bra kod. Vi har fått det mesta att funka men man vill ju att det ska fungera i långa loppet också. Vi har haft lyxen att ha två handledare som har stöttat oss i det här arbetet och vi har lärt oss massor. Sedan har vi kunnat fråga andra utvecklare hos er också vilket har varit värt mycket. Vi har känt oss som en del i temat och alltid välkomna.

Avslutningsvis hälsar Madelen och Anton att de skulle rekommendera andra studenter att göra sin SUP hos Sitevision. Det är vi väldigt glada för och vi är även glada för att de valde att göra sin SUP hos oss!

Är du intresserad av att göra din SUP hos oss? Skicka redan nu in en intresseanmälan här eller håll utkik i höst när presenterar 2023 års SUP-projekt.

 

Prenumerera gärna på Sitevisions nyhetsbrev

Du får stenkoll på nya funktioner i Sitevision, vad som händer hos oss och en hel bunt med tips. Tanken? Att göra ditt jobb med webben smart, smidigt och skoj.

Taggar

Dela

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  300

  CMS för
  intranät

  Öka engagemanget och stärk arbetsplatskulturen med ett socialt intranät.

  Snabbt i gång med startklara mallar

  Samla styrkorna – integrera andra system

  Säker och svensk molntjänst

  Alltid nära i mobilappen

  Användarvänligt och webbaserat gränssnitt

  CMS för
  webbplatser

  Skapa engagerande webbplatser med den digitala upplevelsen i fokus från start till mål.

  Personalisera mera

  Webbanalys direkt i gränssnittet

  Enkelt att bygga tillgängligt

  Säker och svensk molntjänst

  Användarvänligt och webbaserat gränssnitt

  Sveriges mest enkla och omtyckta CMS

  Boka demo och upptäck alla möjligheter

  Under en demo får du se exempel på vad du kan göra i Sitevision – och hur enkelt det är att skapa innehåll. Prova på produkten, få svar på dina frågor och upptäck en värld av möjligheter.

  Följ (med) oss

  PRENUMERERA PÅ VÅRT Nyhetsbrev