Blogg

Tillgänglighet out of the box

Vad händer när flera olika CMS-leverantörer världen över slår sina kloka huvuden ihop för att ta fram smart och inbyggt tillgänglighetsstöd? Det är precis vad We4Authors-projektet kommer att utvisa.

Illustration med en låda

Sedan en tid tillbaka är Sitevision med i ett stort EU-projekt som handlar om att flera aktörer tillsammans ska hitta vägar fram för att bygga in, eller skapa de bästa förutsättningarna till bra tillgänglighetsstöd i våra respektive lösningar.

Webb för alla

Att vi på Sitevision länge fokuserat på tillgänglighet hoppas vi inte kommer som en överraskning. Ända sedan början har vi jobbat för att underlätta arbetet med att ta fram webb för alla. För oss är det en självklarhet att alla ska inkluderas och att alla får samma möjligheter att ta del av information. Vårt uppdrag handlar om att vi ska stötta dig som skapar innehåll på bästa tänkbara sätt.

Projektet We4Authors

Det EU-finansierade projektet går under namnet We4Authors och det är nu inne i sin avslutande period. Tillsammans med övriga partners och medlemmar har krutet lagts på tio vanligt förekommande utmaningar redaktörer och webbanvändare ställs inför. Det handlar om allt från hur användare på bästa sätt lägger till alt-texter på bilder till hur de skapar tabeller eller formulär. Tre punkter handlar om hur en cms-leverantör kan bygga in stöd för tillgänglighetskontroller av såväl sidor, webbplatser som dokument.

På flera punkter ligger Sitevision väldigt bra till. Tabelltyper för färdiga utseenden på tillgängliga tabeller, vårt utökade tillgänglighetsstöd och tillgänglighetsanpassade formulär är såna exempel. Men, vi kan givetvis bli bättre. Av de tio punkterna lägger vi fokus på delarna vi känner att det finns en förbättringspotential på och som kan hjälpa dig som användare på absolut bästa sätt.

Välkommen på digitalt event

Den 19 maj 2021 deltar vi, tillsammans med våra cluster-medlemmar, i ett event där projektet presenteras. Eventet hålls på engelska och är öppet för alla som är intresserade att lyssna. Är du nyfiken på vad projektet handlar om och vad vi kommit fram till så här långt, varför inte anmäla dig?

Taggar

Dela

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  300

  Sveriges mest enkla och omtyckta CMS

  Boka demo och upptäck alla möjligheter

  Under en demo får du se exempel på vad du kan göra i Sitevision – och hur enkelt det är att skapa innehåll. Prova på produkten, få svar på dina frågor och upptäck en värld av möjligheter.

  Följ (med) oss

  PRENUMERERA PÅ VÅRT Nyhetsbrev