Blogg

"Sitevision är ibland så bra att man får nypa sig i armen"

Ja, får vi en sån här rubrik då håller vi hårt i den 😊 Tobias Wiklund är Sitevision most valuable professional 2022 och senior systemutvecklare på Consid. I den här gästbloggen delar han med sig om hur det kan vara att jobba i andra system jämfört med Sitevision.

Tobias Wiklund på Consid

För att förstå varför behöver vi resa tillbaka 12 år i tiden. En kund ringde mig i panik och undrade varför alla bilder hade försvunnit från deras webbplats. När jag loggade in på webbplatsen, insåg jag att sökvägen till bilderna inte längre stämmer överens med var bilderna faktiskt låg. Kunden hade helt enkelt ändrat namnet på mapparna. Skillnaden låg inte i stavningen utan i att de nu hade en stor bokstav i början av ordet.

Snabbt fixade jag till namnet på mappen, och bilderna var tillbaka på webbplatsen. Men sedan kom det knepiga, jag var tvungen att be kunden att inte bara ändra mappnamnen utan även uppdatera länkarna till de hundratals bilder som redan låg på webbplatsen. Kunden undrade: "Varför kan det inte göras automatiskt?" De föredrog att använda stor bokstav i mappnamnen och strukturera sina filer efter eget tycke och smak och ville inte jobba med den extra administrationen. Jag försökte förklara att det bara var så webbteknik fungerade.

Det var först flera år senare när jag började jobba med Sitevision, som jag förstod att det faktiskt fanns ett bättre sätt. Sitevision tar hand om hanteringen av filer och sökvägar. Länkar skapas dynamiskt utifrån var filerna faktiskt ligger. Det innebär att du slipper manuellt uppdatera länkar varje gång du ändrar en mapp eller fil.

Allt fler företag, redaktörer och utvecklare upptäcker fördelarna med Sitevision. De lär sig att arbeta flexibelt med innehåll, snabbt produktionssätta uppdateringar och enkelt skapa flexibla mallar. När man väl lärt sig verktyget upptäcker man många smarta och automatiska lösningar som förenklar vardagen för alla som jobbar med webbplatser.

Så ja, Sitevision är ibland så bra att man får nypa sig i armen för att förstå att det är sant! Med systemet kan du skapa väldigt effektiva webbplatser och intranät med minimalt underhåll och maximal effekt. Blir du nyfiken på vad Sitevision kan göra för ditt företag eller organisation? Ring mig så kan jag berätta mer!

 

Tobias Wiklund, Consid

tobias.wiklund@consid.se

072-222 20 31

Prenumerera gärna på Sitevisions nyhetsbrev

Du får stenkoll på nya funktioner i Sitevision, vad som händer hos oss och en hel bunt med tips. Tanken? Att göra ditt jobb med webben smart, smidigt och skoj.

Taggar

Dela

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  300

  CMS för
  intranät

  Öka engagemanget och stärk arbetsplatskulturen med ett socialt intranät.

  Snabbt i gång med startklara mallar

  Samla styrkorna – integrera andra system

  Säker och svensk molntjänst

  Alltid nära i mobilappen

  Användarvänligt och webbaserat gränssnitt

  CMS för
  webbplatser

  Skapa engagerande webbplatser med den digitala upplevelsen i fokus från start till mål.

  Personalisera mera

  Webbanalys direkt i gränssnittet

  Enkelt att bygga tillgängligt

  Säker och svensk molntjänst

  Användarvänligt och webbaserat gränssnitt

  Sveriges mest enkla och omtyckta CMS

  Boka demo och upptäck alla möjligheter

  Under en demo får du se exempel på vad du kan göra i Sitevision – och hur enkelt det är att skapa innehåll. Prova på produkten, få svar på dina frågor och upptäck en värld av möjligheter.

  Följ (med) oss

  PRENUMERERA PÅ VÅRT Nyhetsbrev