Blogg

"Sitevision är ibland så bra att man får nypa sig i armen"

Ja, får vi en sån här rubrik då håller vi hårt i den 😊 Tobias Wiklund är Sitevision most valuable professional 2022 och senior systemutvecklare på Consid. I den här gästbloggen delar han med sig om hur det kan vara att jobba i andra system jämfört med Sitevision.

Tobias Wiklund på Consid

För att förstå varför behöver vi resa tillbaka 12 år i tiden. En kund ringde mig i panik och undrade varför alla bilder hade försvunnit från deras webbplats. När jag loggade in på webbplatsen, insåg jag att sökvägen till bilderna inte längre stämmer överens med var bilderna faktiskt låg. Kunden hade helt enkelt ändrat namnet på mapparna. Skillnaden låg inte i stavningen utan i att de nu hade en stor bokstav i början av ordet.

Snabbt fixade jag till namnet på mappen, och bilderna var tillbaka på webbplatsen. Men sedan kom det knepiga, jag var tvungen att be kunden att inte bara ändra mappnamnen utan även uppdatera länkarna till de hundratals bilder som redan låg på webbplatsen. Kunden undrade: "Varför kan det inte göras automatiskt?" De föredrog att använda stor bokstav i mappnamnen och strukturera sina filer efter eget tycke och smak och ville inte jobba med den extra administrationen. Jag försökte förklara att det bara var så webbteknik fungerade.

Det var först flera år senare när jag började jobba med Sitevision, som jag förstod att det faktiskt fanns ett bättre sätt. Sitevision tar hand om hanteringen av filer och sökvägar. Länkar skapas dynamiskt utifrån var filerna faktiskt ligger. Det innebär att du slipper manuellt uppdatera länkar varje gång du ändrar en mapp eller fil.

Allt fler företag, redaktörer och utvecklare upptäcker fördelarna med Sitevision. De lär sig att arbeta flexibelt med innehåll, snabbt produktionssätta uppdateringar och enkelt skapa flexibla mallar. När man väl lärt sig verktyget upptäcker man många smarta och automatiska lösningar som förenklar vardagen för alla som jobbar med webbplatser.

Så ja, Sitevision är ibland så bra att man får nypa sig i armen för att förstå att det är sant! Med systemet kan du skapa väldigt effektiva webbplatser och intranät med minimalt underhåll och maximal effekt. Blir du nyfiken på vad Sitevision kan göra för ditt företag eller organisation? Ring mig så kan jag berätta mer!

 

Tobias Wiklund, Consid

tobias.wiklund@consid.se

072-222 20 31

Prenumerera gärna på Sitevisions nyhetsbrev

Du får stenkoll på nya funktioner i Sitevision, vad som händer hos oss och en hel bunt med tips. Tanken? Att göra ditt jobb med webben smart, smidigt och skoj.

Taggar

Dela

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300

    CMS för
    intranät

    Öka engagemanget och stärk arbetsplatskulturen med ett socialt intranät.

    Snabbt i gång med startklara mallar

    Samla styrkorna – integrera andra system

    Säker och svensk molntjänst

    Alltid nära i mobilappen

    Användarvänligt och webbaserat gränssnitt

    CMS för
    webbplatser

    Skapa engagerande webbplatser med den digitala upplevelsen i fokus från start till mål.

    Personalisera mera

    Webbanalys direkt i gränssnittet

    Enkelt att bygga tillgängligt

    Säker och svensk molntjänst

    Användarvänligt och webbaserat gränssnitt

    Sveriges mest enkla och omtyckta CMS

    Boka demo och upptäck alla möjligheter

    Under en demo får du se exempel på vad du kan göra i Sitevision – och hur enkelt det är att skapa innehåll. Prova på produkten, få svar på dina frågor och upptäck en värld av möjligheter.

    Följ (med) oss

    PRENUMERERA PÅ VÅRT Nyhetsbrev