Blogg

Mälarenergi lanserar hållbart intranät i Sitevision

I dagarna lanserade Mälarenergi sitt nya intranät Merigo i Sitevision. I linje med företagets vision om en värld utan klimatpåverkan och utifrån perspektivet hållbar utveckling har de byggt en plattform som ska fungera som ett nav i den digitala arbetsplatsen. Har du till exempel hört något så smart som ett energisparläge?

Mälarenergis logotyp med en skog som bakgrund.

Syftet med Mälarenergis nya intranät – Merigo – är att skapa en modern, effektiv plattform för intern kommunikation och samarbete. Effektivitet, engagemang, relevans och kvalitet är övergripande effektmål för intranätet.

– Det innebär att vi har arbetat en hel del med nyhetsflöden, personalisering och sociala funktioner samt att göra innehållet tillgängligt på mobila enheter. Det vi nu lanserat är en första version och ett betydande steg på väg mot visionen: att Merigo ska bli den digitala arbetsplatsen, navet i alla medarbetares arbetsdag, oavsett var man befinner sig, berättar Kajsa Sundberg som är projektledare på Mälarenergi.

Resan mot noll

Mälarenergi har en tydlig inriktning för hela verksamheten – senast 2035 ska de ha uppnått nettonoll fossila utsläpp. De kallar det för Resan mot noll.

– Det kändes självklart att ta med hållbarhet i utvecklingen av intranätet. Användarna kan själva välja om de vill använda Merigo i ”energisparläget” – ett dark mode som ska spara energi jämfört med light mode, förklarar Per Arne Hermansson som är innehållsansvarig i projektet, och fortsätter:

– Sedan är det så klart betydelsefullt att Sitevision Cloud är en Green Web Host.

Valet föll på Sitevision

Innan Mälarenergi tog fram intranätet genomförde projektgruppen ett grundligt förarbete och som en del i upphandlingen analyserade de flera tänkbara plattformar.

– Det stod snart klart att Sitevision var det mest intressanta alternativet, inte minst på grund av våra högt ställda säkerhets- och stabilitetskrav. Men också för att vi ville ha en plattform att växa med i framtida vidareutveckling, säger Kajsa Sundberg.

Mälarenergi träffade flera andra företag och organisationer som också använder Sitevision, som bekräftade intrycken och lyfte fram hur enkelt och intuitivt det är för redaktörerna.

– Så här långt är vi väldigt nöjda med vårt val och vi har fått väldigt bra stöd i arbetet, både från Sitevision och vår partner Webstep, avslutar Per Arne Hermansson.

Stort grattis till lanseringen och lycka till med framtida projekt, säger vi på Sitevision 💚

Så funkar Sitevision

Kolla vår film så ser du precis hur det går till
– det tar bara 2 minuter (så enkelt är det).

Taggar

Dela

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  300

  CMS för
  intranät

  Öka engagemanget och stärk arbetsplatskulturen med ett socialt intranät.

  Snabbt i gång med startklara mallar

  Samla styrkorna – integrera andra system

  Säker och svensk molntjänst

  Alltid nära i mobilappen

  Användarvänligt och webbaserat gränssnitt

  CMS för
  webbplatser

  Skapa engagerande webbplatser med den digitala upplevelsen i fokus från start till mål.

  Personalisera mera

  Webbanalys direkt i gränssnittet

  Enkelt att bygga tillgängligt

  Säker och svensk molntjänst

  Användarvänligt och webbaserat gränssnitt

  Sveriges mest enkla och omtyckta CMS

  Boka demo och upptäck alla möjligheter

  Under en demo får du se exempel på vad du kan göra i Sitevision – och hur enkelt det är att skapa innehåll. Prova på produkten, få svar på dina frågor och upptäck en värld av möjligheter.

  Följ (med) oss

  PRENUMERERA PÅ VÅRT Nyhetsbrev