Case

En plattform oberoende andra system

Att samordna fem olika intranät till ett enda intranät, för drygt 2 000 medarbetare från olika länder – hur funkar det? Utmärkt konstaterar industrihandelsföretaget Alligo.

Bakgrund och Utmaning

När Swedol-koncernen och tre TOOLS-bolag skulle bilda en gemensam organisation – Alligo – var det brinnande pandemi. En ny organisation med verksamheter i Sverige, Norge och Finland skulle stå klar inom ett halvår utan att man kunde träffas och lära känna varandra på riktigt. Utan de där samtalen vid kaffeautomaten. Behovet av information var enormt, det blev bråttom att få till ett gemensamt intranät.

Alligos intranät i bärbar dator mot grå bakgrund.

En gemensam plattform

Fem befintliga intranät, på olika plattformar och med olika strategier och målgruppstänk, skulle alltså samordnas till ett. Och det snabbt.

– Det var extremt viktigt för oss att få ut information. Samtidigt som vi skulle presentera nya chefer, tankar och strategier för hela verksamheten och berätta vad som hände från en dag till en annan rådde det reseförbud mellan länderna. Vår högsta prio var att få till en gemensam plattform för nyhetsflödet, förklarar kommunikationschef Lovisa Lagerström Lantz.

Lösning

”Användarvänligt verktyg”

Och det var just tidsaspekten som var den största utmaningen. Det var bråttom men…

– … vi lyckades! Alla inblandade förstod att det var snabba puckar som gällde och att vi skulle bli tvungna att tumma på de högsta visionerna för att landa en lösning som funkade för alla inom de givna tidsramarna.

Och en del av lösningen var att använda sig av Sitevision.

– Vi visste att det var ett användarvänligt verktyg och att de alltid har rankats högt. Vi skulle också få en plattform som fungerade oavsett i vilka andra system medarbetarna låg i.

”Medarbetarnas Aftonbladet”

I dag har Alligos intranät blivit precis det man från början ville, den givna kanalen för informationsflödet. I såväl mobil som laptop. Här får du koll på vad som händer i grannländerna och vad som gäller vid returer och kundbemötande. Här kan du via en smart sökfunktion lätt hitta kontaktuppgifter till kollegor, hänga med på digitala rundturer och läsa om och lära känna nya medarbetare.

Resultat

Vad är ni mest nöjda med?

– Att det händer saker på intranätet hela tiden, det har blivit som medarbetarnas Aftonbladet. Våra medarbetare värderar det jättehögt och besöksfrekvensen är hög. Intranätet håller ihop bolaget vilket har blivit avgörande för att bygga vi-känslan och det gör mig både stolt och glad.

Taggar

Dela

Sveriges mest enkla och omtyckta CMS

Boka demo och upptäck alla möjligheter

Under en demo får du se exempel på vad du kan göra i Sitevision – och hur enkelt det är att skapa innehåll. Prova på produkten, få svar på dina frågor och upptäck en värld av möjligheter.

Följ (med) oss

PRENUMERERA PÅ VÅRT Nyhetsbrev