Blogg

Varför ska HR bry sig om värdet av en bra digital medarbetarupplevelse?

HR-avdelningen spelar en avgörande roll när det kommer till att skapa och upprätthålla en positiv arbetsmiljö för anställda. Därför är det en viktig strategi för HR att investera i och stödja en bra digital arbetsmiljö. Det maximerar både medarbetarnas och organisationens välmående och framgång. Vi ger här ett urval av många skäl.

En glad korthårig kvinna i närbild.

På Sitevisiondagarna 2023 pratade vi om värdet av en digital medarbetarupplevelse. Sammanfattningen kan du ta del av i två bloggar som handlar om värdet och hur du skapar det. Nu fortsätter vi på samma ämne men fokuserar på varför olika roller i företaget ska bry sig om värdet av en bra digital medarbetarupplevelse.

1. Attrahera talanger

Fler och fler söker sig till organisationer som erbjuder en modern och smidig arbetsmiljö där digitala verktyg och teknik underlättar arbetsprocesser.

2. Behålla personal

En positiv digital medarbetarupplevelse kan öka medarbetarnas engagemang och trivsel. Genom att tillhandahålla användarvänliga digitala verktyg och plattformar kan HR bidra till att öka medarbetarnas produktivitet och lojalitet mot företaget.

3. Förbättra medarbetarnas välbefinnande

En bra digital arbetsmiljö som stöds av HR kan ha en direkt inverkan på medarbetarnas välbefinnande. Användarvänliga verktyg och resurser minskar stress och ökar trivseln hos medarbetarna.

4. Öka effektivitet och produktivitet

Digitala verktyg och system som underlättar arbetsuppgifterna bidrar till att öka effektiviteten och produktiviteten hos medarbetarna. Det kan innefatta allt från HR-relaterade programvaror för löneadministration till kommunikationsverktyg och projektledningsplattformar.

5. Anpassning efter förändring

Digitaliseringen skapar ständiga förändringar i arbetsmiljön. Genom att fokusera på en bra digital medarbetarupplevelse kan HR-avdelningen stötta organisationen att anpassa sig till nya teknologier och arbetsmetoder när det är dags för förändringsprocesser.

6. Utveckla en positiv arbetskultur

En bra digital medarbetarupplevelse kan bidra till att forma en positiv arbetskultur där medarbetarna känner sig stöttade och uppskattade av organisationen. Det ökar engagemanget och lojaliteten från medarbetarna.

7. Främja samarbete och kommunikation

Genom att investera i digitala verktyg för samarbete och kommunikation bidrar HR till att skapa en mer sammanhållen arbetsmiljö där medarbetarna kan samarbeta effektivt och kommunicera smidigt – oavsett var de befinner sig.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan en bra digital medarbetarupplevelse hjälpa HR att locka till sig och behålla talanger, öka produktiviteten, anpassa sig till förändringar och främja en miljö där medarbetarna blir mer engagerade och lojala. En bra digital medarbetarupplevelse kan vara avgörande för organisationens framgång och tillväxt på lång sikt.

Prenumerera gärna på Sitevisions nyhetsbrev

Du får stenkoll på nya funktioner i Sitevision, vad som händer hos oss och en hel bunt med tips. Tanken? Att göra ditt jobb med webben smart, smidigt och skoj.

Taggar

Dela

CMS för
intranät

Öka engagemanget och stärk arbetsplatskulturen med ett socialt intranät.

Snabbt i gång med startklara mallar

Samla styrkorna – integrera andra system

Säker och svensk molntjänst

Alltid nära i mobilappen

Användarvänligt och webbaserat gränssnitt

CMS för
webbplatser

Skapa engagerande webbplatser med den digitala upplevelsen i fokus från start till mål.

Personalisera mera

Webbanalys direkt i gränssnittet

Enkelt att bygga tillgängligt

Säker och svensk molntjänst

Användarvänligt och webbaserat gränssnitt

Sveriges mest enkla och omtyckta CMS

Boka demo och upptäck alla möjligheter

Under en demo får du se exempel på vad du kan göra i Sitevision – och hur enkelt det är att skapa innehåll. Prova på produkten, få svar på dina frågor och upptäck en värld av möjligheter.

Följ (med) oss

PRENUMERERA PÅ VÅRT Nyhetsbrev