Blogg

Varför ska en vd bry sig om värdet av en bra digital medarbetarupplevelse?

En vd har flera skäl att vara engagerad i och bry sig om värdet av en bra digital medarbetarupplevelse. Här får du sex skäl till varför – och du får även veta hur du kan nå alla de här fördelarna.

3 personer skrattar och dricker kaffe

På Sitevisiondagarna 2023 pratade vi om värdet av en digital medarbetarupplevelse. Sammanfattningen kan du ta del av i två bloggar som handlar om värdet och hur du skapar det. Nu fortsätter vi på samma ämne men fokuserar på varför olika roller i företaget ska bry sig om värdet av en bra digital medarbetarupplevelse.

1. Effektivitet och produktivitet

En bra digital medarbetarupplevelse kan öka effektiviteten och produktiviteten i organisationen. Om en organisation på allvar ser över sina digitala verktyg och säkerställer att de är användarvänliga och effektiva kan medarbetarna utföra sina uppgifter snabbare. Har du koll på kommunikationskanalerna på ditt företag?

2. Behåll – och attrahera nya – talanger

Ett företag som lägger kraft och energi på en positiv digital medarbetarupplevelse kan både locka talanger och bidra till att behålla den kompetens som redan finns på plats. Användarvänliga och effektiva digitala arbetsverktyg minskar friktionen och ökar nöjdheten.

3. Kostnadsbesparingar

Genom minskad personalomsättning och förbättrad effektivitet minskar du bland annat kostnaderna för rekrytering och utbildning av nya medarbetare.

4. Renommé och varumärke

En organisation som prioriterar och investerar i en bra digital medarbetarupplevelse signalerar att medarbetarnas välbefinnande är viktigt. Det stärker organisationens renommé och varumärke – både internt och externt.

5. Kundnöjdhet

Välmående medarbetare har ofta en positiv inverkan på kundnöjdheten. När dina medarbetare är motiverade och trivs på jobbet är de mer benägna att leverera högkvalitativa produkter eller tjänster till kunderna.

6. Framtidssäkring

I en värld där tekniken ständigt utvecklas är det viktigt för dig som vd att vara medveten om och stötta en bra digital medarbetarupplevelse. Det krävs för att hänga med i förändringar och innovationer inom branschen.

Sammanfattning

Att prioritera och investera i en bra digital medarbetarupplevelse visar på ledningens engagemang för att skapa en motiverande och framgångsrik arbetsplats. Det bidrar i sin tur till ökad lönsamhet, att kunna attrahera nya talanger samt en stabil grund för företagets tillväxt och framgång.

Taggar

Dela

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  300

  Prenumerera gärna på Sitevisions nyhetsbrev

  Du får stenkoll på nya funktioner i Sitevision, vad som händer hos oss och en hel bunt med tips. Tanken? Att göra ditt jobb med webben smart, smidigt och skoj.

  CMS för
  intranät

  Öka engagemanget och stärk arbetsplatskulturen med ett socialt intranät.

  Snabbt i gång med startklara mallar

  Samla styrkorna – integrera andra system

  Säker och svensk molntjänst

  Alltid nära i mobilappen

  Användarvänligt och webbaserat gränssnitt

  CMS för
  webbplatser

  Skapa engagerande webbplatser med den digitala upplevelsen i fokus från start till mål.

  Personalisera mera

  Webbanalys direkt i gränssnittet

  Enkelt att bygga tillgängligt

  Säker och svensk molntjänst

  Användarvänligt och webbaserat gränssnitt

  Digital samarbetsplattform

  Samla din organisations digitala verktyg med Sitevision som digital samarbetsplattform.

  Videokonferens, livestreaming och chatt

  Dokumenthantering med samredigering

  Federation med Matrix

  Tillgänglighet enligt WCAG AA

  All data lagras inom EU

  Läs bloggen Varför ska IT bry sig om värdet av en bra digital medarbetarupplevelse? Läs bloggen Intern kommunikation – varför är det viktigt?

  Sveriges mest enkla och omtyckta CMS

  Boka demo och upptäck alla möjligheter

  Under en demo får du se exempel på vad du kan göra i Sitevision – och hur enkelt det är att skapa innehåll. Prova på produkten, få svar på dina frågor och upptäck en värld av möjligheter.

  Följ (med) oss

  PRENUMERERA PÅ VÅRT Nyhetsbrev