Blogg

Varför ska IT bry sig om värdet av en bra digital medarbetarupplevelse?

På dagens arbetsplatser har IT en nyckelroll för att skapa och stödja en positiv digital medarbetarupplevelse. En väl fungerande digital arbetsmiljö påverkar – direkt och indirekt – många aspekter av en organisations verksamhet och personal. Här får du sex skäl till varför IT ska vara delaktiga i att hantera och förbättra den digitala medarbetarupplevelsen.

Två personer vide en dator. Den ena personen pekar med en penna på skärmen.

På Sitevisiondagarna 2023 pratade vi om värdet av en digital medarbetarupplevelse. Sammanfattningen kan du ta del av i två bloggar som handlar om värdet och hur du skapar det. Nu fortsätter vi på samma ämne men fokuserar på varför olika roller i företaget ska bry sig om värdet av en bra digital medarbetarupplevelse.

1. Effektivitet och produktivitet

En stabil och användarvänlig IT-infrastruktur gör att medarbetarna kan arbeta smidigt och effektivt. Genom att tillhandahålla nödvändiga verktyg, programvara och teknik kan IT hjälpa till att maximera produktiviteten och minska onödiga avbrott i arbetsflödet.

2. Medarbetarnas engagemang

En bra digital arbetsmiljö som stöds av IT hjälper till att skapa en positiv arbetsplatskultur. Bra verktyg för kommunikation, samarbete och utbildning bidrar till att öka medarbetarnas engagemang och känsla av delaktighet.

3. Flexibilitet

Många organisationer omfamnar flexibla arbetsmodeller där medarbetarna kan arbeta på distans eller skifta mellan olika geografiska kontorsplatser. IT spelar en nyckelroll i att möjliggöra den flexibilitet genom att tillhandahålla säkra och tillförlitliga tekniska lösningar.

4. Säkerhet och integritet

Medarbetare förväntar sig att deras arbetsrelaterade data och information ska skyddas på ett tillförlitligt sätt. IT-system behöver vara utformade med säkerhetsåtgärder för att skydda känslig information och förebygga dataintrång eller cyberattacker.

5. Anpassning och innovation

En dynamisk IT-infrastruktur möjliggör införande av nya teknologier och innovationer som kan förbättra arbetsprocesser och hjälpa organisationer att vara konkurrenskraftiga. Det skapar en atmosfär där medarbetare blir motiverade att lära sig och anpassa sig till nya verktyg och lösningar.

6. Tydlighet och enkelhet

“Shadow IT” vill ju vem som helst undvika. Men inte bara det ... När HR lanserar nya verktyg, säljavdelningen uppdaterar sitt CRM, digitala teamet inför en ny innovationsplattform och önskemål om andra appar och funktioner kommer från olika delar i organisationen hjälper strategin runt den digitala medarbetarupplevelsen att hålla rätt fokus.

Strategin är tydlig runt personalens behov och det i sin tur kommer att minska antalet system. Dessutom undviker ditt företag att system konkurrerar med varandra. Genom att samordna projekt tidigt och ha en tydlig tanke kring de olika lösningarna och relationerna dem emellan når din arbetsplats med all säkerhet framgång och långsiktiga lösningar.

Summering

En välutvecklad och effektiv IT-infrastruktur är nödvändig för att skapa en positiv digital medarbetarupplevelse. Genom att tillhandahålla tillförlitliga, användarvänliga och säkra tekniska lösningar kan IT bidra till att öka produktiviteten, engagemanget och trivseln hos medarbetarna i en organisation. Det kräver också aktivt ledarskap från många delar av verksamheten och direkt engagemang från alla områden. Strategisk planering i samarbete med HR, kommunikation och andra kommer att förbättra både möjligheter och slutresultat – för både medarbetare och verksamheten.

Prenumerera gärna på Sitevisions nyhetsbrev

Du får stenkoll på nya funktioner i Sitevision, vad som händer hos oss och en hel bunt med tips. Tanken? Att göra ditt jobb med webben smart, smidigt och skoj.

Taggar

Dela

CMS för
intranät

Öka engagemanget och stärk arbetsplatskulturen med ett socialt intranät.

Snabbt i gång med startklara mallar

Samla styrkorna – integrera andra system

Säker och svensk molntjänst

Alltid nära i mobilappen

Användarvänligt och webbaserat gränssnitt

CMS för
webbplatser

Skapa engagerande webbplatser med den digitala upplevelsen i fokus från start till mål.

Personalisera mera

Webbanalys direkt i gränssnittet

Enkelt att bygga tillgängligt

Säker och svensk molntjänst

Användarvänligt och webbaserat gränssnitt

Sveriges mest enkla och omtyckta CMS

Boka demo och upptäck alla möjligheter

Under en demo får du se exempel på vad du kan göra i Sitevision – och hur enkelt det är att skapa innehåll. Prova på produkten, få svar på dina frågor och upptäck en värld av möjligheter.

Följ (med) oss

PRENUMERERA PÅ VÅRT Nyhetsbrev