Blogg

Digital employee experience – vad är det?

Nu börjar begreppet digital employee experience (DEX) ta rejäl fart på den svenska marknaden. IT-konsulter, produkthus och strateger upptäcker möjligheterna med DEX – men vad handlar det om, egentligen?

Digital employee experience, jobbar hemifrån vid matbordet. Har en laptop på bordet.

Svaret på vad det handlar om kan skifta beroende på vem du frågar – men låt mig göra ett försök att sätta fingret på vad det är.

Pandemi och digital arbetsplats

2016 var begreppet ”digital arbetsplats” en het snackis och många organisationer hängde snabbt på. Och så kom pandemin och den digitala arbetsplatsen fick verkligen fotfäste. Då hamnade fokus på att skapa förutsättningar så att alla i teamet skulle kunna vara produktiva. När fokuset så tydligt låg på produktivitet följde sviter som digital stress, minskat välmående på hemmakontoret och friktion i det digitala samarbetet som ett brev på posten (eller ja, ett mejl i inkorgen).

Digital employee experience – medarbetarens perspektiv

Digital employee experience handlar om individens perspektiv i den moderna organisationen. Hur kan hen balansera produktivitet och välmående i sin vardag?

En sak är säker: Hybridarbete är det nya normala. Forskningsföretaget Forrester rapporterar (i The Anywhere-Work Guide For Tech Pros 2022) att 66 procent av företagsledarna planerar för en hybridarbetsplats eller en helt på distans. Det betyder att medarbetare måste förlita sig på teknik och samarbetsmodeller som i sin tur måste vara kopplade till företagets kultur och övergripande mål – och det är här digital employee experience blir viktigt för att lyckas.

Digital employee experience handlar om hur medarbetaren reser mellan information och olika digitala verktyg under sin arbetsdag. Begreppet är alltså inte ett verktyg eller en strategi utan snarare ett synsätt från medarbetarnas perspektiv om hur din organisations digitala ekosystem funkar. Och hur det påverkar dem i det dagliga arbetet.

Digital Employee Experience med Sitevision

Med Sitevision kan du skapa en stark digital employee experice genom att samla information och digitala verktyg på en plattform – och skapa en samlad användarupplevelse. Läs gärna mer om intranät i Sitevision.

Prenumerera gärna på Sitevisions nyhetsbrev

Du får stenkoll på nya funktioner i Sitevision, vad som händer hos oss och en hel bunt med tips. Tanken? Att göra ditt jobb med webben smart, smidigt och skoj.

Taggar

Dela

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300

    CMS för
    intranät

    Öka engagemanget och stärk arbetsplatskulturen med ett socialt intranät.

    Snabbt i gång med startklara mallar

    Samla styrkorna – integrera andra system

    Säker och svensk molntjänst

    Alltid nära i mobilappen

    Användarvänligt och webbaserat gränssnitt

    CMS för
    webbplatser

    Skapa engagerande webbplatser med den digitala upplevelsen i fokus från start till mål.

    Personalisera mera

    Webbanalys direkt i gränssnittet

    Enkelt att bygga tillgängligt

    Säker och svensk molntjänst

    Användarvänligt och webbaserat gränssnitt

    Sveriges mest enkla och omtyckta CMS

    Boka demo och upptäck alla möjligheter

    Under en demo får du se exempel på vad du kan göra i Sitevision – och hur enkelt det är att skapa innehåll. Prova på produkten, få svar på dina frågor och upptäck en värld av möjligheter.

    Följ (med) oss

    PRENUMERERA PÅ VÅRT Nyhetsbrev