Blogg

Varför en digital samarbetsplattform?

Hur många olika digitala verktyg har du uppe just nu? Kanske kom du precis ur ett digitalt möte där du hade en presentation öppen. Sen skriver en kollega att det är dags för fika samtidigt som du just skulle skriva klart den där nyheten och klicka på publicera. Då har du minst fyra program uppe i olika verktyg, på olika ställen i olika gränssnitt. Hur blev det så här egentligen och vad finns det för alternativ?

Ordet Digital samarbetsplattform mot lila bakgrund med så ikoner på.

I slutet av 2022 presenterade eSam resultatet från projektet Digital samarbetsplattform, även kallat dSam. Där har de arbetat med att ta fram alternativ och förslag på lagliga och lämpliga samarbetsverktyg. Det som stod klart var att det finns utmaningar med att skapa en gemensam användarupplevelse när det kommer till digitala verktyg.

Som med alla produktivitetsverktyg, såsom chatt, videomöte och dokumenthantering, behöver de sättas i ett sammanhang för att uppnå maximal effekt. Annars riskerar de att bli digitala öar som splittrar medarbetarna i stället för att förena dem. En gemensam användarupplevelse är helt enkelt ett måste för att kunna möta morgondagens krav på digitalt samarbete.

Nya verktyg för att samarbeta

Främsta anledningen till att skaffa nya digitala samarbetsverktyg är för att ha verktyg som är GDPR-säkrade och som möter de regulatoriska kraven som finns på offentlig sektor. I och med att det varit svårt att hitta alternativa lagliga tjänster så finns det organisationer som saknar vissa digitala verktyg.

Utöver utmaningen med att hitta lagliga alternativa tjänster så har det det digitala arbetslivet ändrat sig i och med pandemin. Allt fler arbetsplatser har blivit hybrida vilket ställer högre krav på samarbetsverktyg. Tid är pengar och därför behövs det nya effektiva digitala verktyg. Fokus ska vara på samarbete och inte strul med teknik.

5 fördelar med en digital samarbetsplattform i Sitevision

 • Enkelt att integrera samarbetsverktyg som rekommenderas av dSam
 • Alla digitala verktyg samlade på ett ställe. Exempelvis kommer du enkelt kunna komma åt dokument från NextCloud eller kan starta videomöten via Jitsi.
 • Tillgänglighet inbyggt från start enligt WCAG AA
 • Samarbete möjliggörs i och utanför organisationen
 • All data skyddas, hanteras och lagras enligt gällande lagstiftning

I slutändan är det samma utmaningar som kvarstår: Att kunna arbeta effektivt och samarbeta. Skillnaden nu blir att göra det på ett tryggt, säkert och lagligt sätt. Med Sitevision kan du dessutom skapa en gemensam användarupplevelse för medarbetarna. För genom att använda Sitevision som grund i er digitala samarbetsplattform får du ett användarvänligt och kraftfullt publiceringsverktyg där du samtidigt kan integrera digitala samarbetsverktyg på ett enkelt sätt. Här kan du läsa mer om Sitevision som digital samarbetsplattform.

Många av de verktyg som dSam rekommenderar är på gång eller finns i vårt Marketplace. Och med moduler från Marketplace kan du smidigt installera applikationer i Sitevision som blir tillgängliga för alla medarbetare. Alla moduler som du hittar i Marketplace är granskade och kvalitetssäkrade av oss innan de publiceras. Dessutom uppdateras modulerna varje natt för att hela tiden vara i toppform. Redan nu finns moduler för Jitsi Länk till annan webbplats., Quickchannel Länk till annan webbplats. och Screen9 Länk till annan webbplats. i Marketplace.

Anmäl dig till vårt webbinarium om Sitevision som digital samarbetsplattform

Onsdagen den 15 mars klockan 09.00–09.40 kommer vi ha ett kostandsfritt webbinarium där vi berättar mer om Sitevision som digital samarbetsplattform. Du kommer också få en demo av vår nya meddelandefunktion och vi kommer att prata om digital suveränitet. Anmäl dig till webbinariumet "Sitevision som digital samarbetsplattform" här.

Prenumerera gärna på Sitevisions nyhetsbrev

Du får stenkoll på nya funktioner i Sitevision, vad som händer hos oss och en hel bunt med tips. Tanken? Att göra ditt jobb med webben smart, smidigt och skoj.

Taggar

Dela

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  300

  CMS för
  intranät

  Öka engagemanget och stärk arbetsplatskulturen med ett socialt intranät.

  Snabbt i gång med startklara mallar

  Samla styrkorna – integrera andra system

  Säker och svensk molntjänst

  Alltid nära i mobilappen

  Användarvänligt och webbaserat gränssnitt

  CMS för
  webbplatser

  Skapa engagerande webbplatser med den digitala upplevelsen i fokus från start till mål.

  Personalisera mera

  Webbanalys direkt i gränssnittet

  Enkelt att bygga tillgängligt

  Säker och svensk molntjänst

  Användarvänligt och webbaserat gränssnitt

  Sveriges mest enkla och omtyckta CMS

  Boka demo och upptäck alla möjligheter

  Under en demo får du se exempel på vad du kan göra i Sitevision – och hur enkelt det är att skapa innehåll. Prova på produkten, få svar på dina frågor och upptäck en värld av möjligheter.

  Följ (med) oss

  PRENUMERERA PÅ VÅRT Nyhetsbrev