SiteVision-bloggen

Här hittar du inspiration om den digitala arbetsplatsen, intranät och webb.

Prenumerera på RSS-flöde för bloggen
 • 2019-01-28
  Fredrik Wackå En förstudie att agera på – så gör du
  I förra inlägget gick vi igenom vikten av en förstudie, men vad behövs för att du ska kunna använda den både i ditt intranätprojekt och i det löpande förbättringsarbetet? Det tar vi reda på nu.
  Läs hela blogginlägget

  Publicerat av: SiteVision AB

 • 2019-01-14
  Fredrik Wackå Gärna en ny sajt – men först en rejäl förstudie
  Förstudien är viktig, men den ifrågasätts av allt från forskare till plattformsleverantörer. De har inte rätt, men de har en poäng. En förstudie som inte ger resultat att agera på i både utvecklingsprojekt och förvaltning kan du lika gärna strunta i.
  Läs hela blogginlägget

  Publicerat av: SiteVision AB

 • 2017-03-03
  Bild på förstoringsglas Sök och du skall finna -sex tips för bättre sök
  En orm kan inte blinka. Den ser alltid världen med två öppna ögon. Kanske är det därför den sägs representera visdom och dold, hemlig kunskap. För människan är däremot mycket av världens kunskap dold. Kanske har det att göra med att vi i genomsnitt blinkar 6 sekunder per minut? Kanske är det för att kunskapen ligger väl dold på din webbplats?
  Läs hela blogginlägget

  Publicerat av: Emma Melkersson

 • 2015-03-02
  Sökmotoroptimera enkelt med SiteVision 7 tips för att ytterligare sökmotoroptimera din webbplats med SiteVision
  SiteVision är ett av de ledande publiceringsverktygen för att sökmotoroptimera din webbplats. Men där finns trots allt en del som du kan göra själv för att få din webbplats att prestera ännu bättre i sökresultaten. Här ger vi dig sju tips för att förbättra din sökmotoroptimering (SEO).
  Läs hela blogginlägget

  Publicerat av: Petter Knutsson

 • 2015-02-10
  Guide: Säkerhetskopiering i SiteVision
  Förr eller senare står du där, med byxorna nere och olyckan framför dig. Du kan dra upp byxorna och låtsas som om det regnar, med risk för att byxorna trillar ner igen. Eller så tar du tjuren vid hornen och sätter på hängslena, redan innan olyckan är framme. I den här guiden kommer du få veta hur du går till väga för att sätta upp säkerhetskopiering i SiteVision och hur du gör för att eventuellt återta densamma. Vi har även en lösning för dig som inte alls är intresserad av "tråkiga saker som säkerhetskopiering".
  Läs hela blogginlägget

  Publicerat av: Emma Melkersson

 • 2014-12-23
  Guide: Lägg till innehåll med Proxymodulen
  Det händer ju då och då att man som utvecklare vill integrera innehåll från en annan webbplats på sin webbsida. I många fall finns det RSS att hämta, men hur gör du om det inte finns? Det här tipset visar hur du gör det med hjälp av proxy-modulen.
  Läs hela blogginlägget

  Publicerat av: Emma Melkersson

 • 2014-11-24
  Guide: Så enkelt tar du fram information om vem som gjorde vad på webbplatsen
  Vem va're? Vem va're som kasta (...den där webbsidan under Omsorg och Utbildning)? SiteVision Support får då och då frågan om det går att se vem som gjort vad på en webbplats. Frågan kan gälla både inloggade användare och, till synes anonyma, besökare.Här kommer en guide som visar hur du enkelt gör för att ta fram information om en användare och/eller vilken IP-adress som ligger bakom ett formulärsvar.
  Läs hela blogginlägget

  Publicerat av: Emma Melkersson