Nyheter

Publicerat:

Nya PRO.se byggs och driftas i SiteVision

PRO väljer SiteVision till deras externa webbplats som kommer att driftas i Cloud.

Pensionärernas riksorganisation (PRO) är Sveriges största mötesplats för pensionärer. De har cirka 330 000 medlemmar utspridda över hela landet. PRO är också pensionärernas röst i politiken och påverkar beslutfattare och politiska organ i frågor som är viktiga för äldre.

När det var dags för ny extern webbplats valde de att samtidigt byta CMS – till SiteVision.

– För oss var det viktigt att plattformen skulle vara enkel och tillgänglig för våra användare. Den ska vara kul att jobba i. Vi valde mellan tre olika CMS men Sitevision stack ut som det bästa alternativet när våra pensionärer fick testa det. Många upplevde en större frihet i layouten, att det var enkelt att jobba i gränssnittet genom att släppa och dra och att de direkt kunde se ändringarna i redigeringsläget, berättar Anton Emanuelsson, digital kommunikatör på PRO.

PRO upplevde även att de fastnat i gamla versioner av det tidigare CMS:et. Den nya webben kommer att driftas i Cloud så att den uppdateras löpande i takt med att nya versioner av SiteVision släpps.

Nya PRO.se lanseras i slutet av maj 2020.

SiteVision AB är ett svenskt produktföretag som utvecklar en plattform för engagerande webbplatser och sociala intranät. Plattformen används av tusentals webbplatser och intranät i Sverige och internationellt. Till kunderna hör företag, myndigheter och organisationer – och över 170 svenska kommuner. Och de heter bland annat SBAB Bank, Verisure, Skatteverket, Arbetsförmedlingen, Malmö stad och Sveriges Kungahus.

Nyfiken på SiteVision?