Senast lanserade webbplatser

Lanserad

Örebro kommun – lätt att hitta rätt oavsett hur besökarna surfar

Örebro kommun har utvecklat en hel familj av webbplatser i en enda plattform och gjort det enklare för alla - besökare, redaktörer och förvaltare. Efter tre års arbete i flera på varandra löpande projekt har kommunen utvecklat servicewebb, extrawebbar och gymnasiewebbar.

www.orebro.se

www.orebro.se

Målet med nya orebro.se är att den ska bli en servicewebb som underlättar för privatpersoner och företagare när de vill ansöka, anmäla eller få svar på en fråga. Den nya designen har tagit utgångspunkt i två stora beteendeförändringar som skett under de senaste åren.

De allra flesta webbplatsbesökarna har börjat med att göra en sökning på Google och kommer in direkt till den sida som handlar om den aktuella frågan. T.ex. återvinningscentralernas öppettider. Besökarna väljer alltså i mycket liten utsträckning att surfa till startsidan och navigera vidare.

Den andra stora beteendeförändringen är att användningen av mobila enheter (smartphones och surfplattor) har ökat kraftigt. Idag står de för drygt hälften av besöken och kräver en design som anpassar sig till mindre skärmar. Nya orebro.se har därför en ”följsam design” som anpassar utseende och innehåll till den mobila enheten. Den nya designen tar hänsyn till att mobila enheter ofta används ”i farten” när besökaren snabbt vill kolla upp något på webben.

SiteVision-partner

SiteVision-partner: Soleil